Registrars waarderen SIDN opnieuw hoog

Een 8,3 voor onze dienstverlening

De basis van onze dienstverlening is op orde en we verlenen goede support. Dat is de belangrijkste conclusie uit de 15e Registrartevredenheidsmonitor die in september en oktober uitgevoerd is door marktonderzoekbureau MediaTest. 136 registrars waardeerden ons gemiddeld met een 8,3, gelijk aan 2018. En daar zijn we natuurlijk trots op.

Positief over verbeteringen

We investeren ieder jaar in het verbeteren van onze dienstverlening en dat lijkt zich uit te betalen. Ten opzichte van 2018 steeg de waardering voor de snelheid waarmee wij verbeteringen in systemen en processen doorvoeren. Afgelopen jaar leverden wij onder meer een nieuwe registrarssite op en maakten we het mogelijk om opheffingen van domeinnamen in te plannen (scheduled deletes) via de EPP-interface van het domeinnaamregistratiesysteem. Vooral de verbeteringen op in de webinterface van DRS werden opgemerkt. De tevredenheid van registrars die op deze manier registreren steeg naar een 8,5.

Persoonlijk contact is de sleutel

De opvallende positieve punten liggen vooral op het gebied van persoonlijk contact. Gevraagd naar opvallend positieve herinneringen komen registrars vooral met support en andere contacten. Maar ook events, webinars en de waardering voor nieuwsberichten spelen een rol. Bij support wordt vooral de duidelijkheid op prijs gesteld die men bij andere registry’s nogal eens mist.

Inloggen en aandachtspunten voor WHOIS

Zoals gezegd is de kerndienstverlening goed op orde, maar er zijn een paar aandachtspunten. Een ervan is de inlogprocedures tot onze applicaties, die als te ingewikkeld en tijdrovend worden ervaren. Ook de beperkte toegankelijkheid van WHOIS-data komt terug in de feedback, hoewel dit al minder leeft dan afgelopen jaar rond de invoering van de AVG. Op het gebied van de WHOIS staan veranderingen op stapel. Komend jaar gaan we voor .nl ook over op het nieuwe Registration Data Access Protocol (RDAP) dat wereldwijd de standaard wordt. Eerder dit jaar introduceerden we dit al voor het .amsterdam- en .politie-domein.

Webinar Roadmap 20 januari a.s. – save the date

Ook komend jaar staan er weer de nodige verbeteringen gepland. Wil je weten wat wij komend jaar voor je gaan realiseren? Op 20 januari a.s. om 16:00 uur organiseren we een webinar waarin wij onze roadmap voor 2020 toelichten. Registrars ontvangen hiervoor komende week een uitnodiging.

Bel of mail gerust als je vragen hebt

Vragen naar aanleiding van dit bericht? Je bereikt ons op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur op +31 (26) 352 55 55 of mail naar support@sidn.nl.

 • dinsdag 17 juli 2018

  SIDN Labs

  Analyse van DNS-beschermingsstrategieën tijdens DDoS

  Thumb-DDoS-attack

  Aanbevelingen voor operators en ontwikkelaars

  Lees meer
 • maandag 8 oktober 2018

  Over SIDN

  Kom op 29 november naar SIDN Connect

  Thumb-SIDN-Connect-KNVB

  Bekijk het volledige programma

  Lees meer
 • dinsdag 26 maart 2019

  Veilig internet

  De eerste stap naar de adoptie van standaarden: weten of je eraan voldoet

  Thumb-icon-checklist

  Internet.nl stimuleert de adoptie van internetstandaarden

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.