Hoge waardering voor onze dienstverlening

Registrars waarderen ons met een 8.0

Onze klanten zijn zeer tevreden over onze dienstverlening. Dat blijkt uit 2 recente onderzoeken. De .nl-registrars waarderen onze dienstverlening met een 8,0 (8,1 in 2016), afnemers van andere diensten zelfs met een 8,8 (8,5 in 2016). Met zulke resultaten zijn we natuurlijk blij, maar ze bieden ook aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling van onze diensten.

Circa 200 deelnemers

In oktober nodigden onderzoeksbureau Mediatest onze klanten uit deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Voor de registrars doen wij dat al sinds 2005. Sinds 2016 voeren we ook een onderzoek uit onder de afnemers van onze andere diensten, zoals de Domeinnaambewakingsservice en registrydiensten. Dit jaar reageerden zo’n 200 klanten op de uitnodiging. Voor de registrars organiseerden het onderzoeksbureau daarnaast 2 klantpanels waarin de feedback diepgaander werd besproken.

Uitermate deskundige contactpersonen

Dat klanten tevreden zijn is vooral toe te schrijven aan hoe zij het contact met ons ervaren. Ze zien onze organisatie als toegankelijk en informeel. De contactpersonen als uitermate deskundig. Bijna alle aspecten van klantcontact, (support en accountmanagement) werden met meer dan een 8,5 beoordeeld.

Nauwelijks productieverstoringen

Naast het contact speelt de betrouwbaarheid van de dienstverlening ook een grote rol. In 2017 traden er nauwelijks productieverstoringen op en waren er weinig onderbrekingen in verband met gepland onderhoud. Storingen en onderhoud waren in het verleden vaak juist een bron van irritatie bij de registrars.

Verscherpte beveiliging leidt niet tot meer tevredenheid

Suggesties waren er ondanks het hoge cijfer meer dan genoeg. Het verder stroomlijnen van specifieke processen en het uitbreiden van rapportages staan hoog op het verlanglijstje. De verscherpte beveiliging van onze applicaties (bijvoorbeeld met 2-factor authenticatie) ervaart men als een drempel.

De juiste contactpersoon wordt niet altijd bereikt

Een ander aandachtspunt blijft de hoeveelheid en relevantie van de uitgestuurde communicatie. Hoewel het sinds 2016 mogelijk is om per onderwerp verschillende contactpersonen op te geven, maken nog lang niet alle klanten hier gebruik van. Het gevolg is dat sommige contactpersonen nog steeds meer berichten ontvangen dan gewenst en de juiste persoon niet bereikt wordt.

Voortgang boeken in 2018

Beide onderzoeken herhalen we in Q3 van 2018. Tegen die tijd willen we op de genoemde aandachtspunten voortgang geboekt hebben en het resultaat evenaren.

Reacties

 • dinsdag 24 juli 2018

  Kennis

  Met een nieuwe domeinnaam in Google? Hier moet je op letten

  Thumb-search

  Je domeinnaam is een handelsnaam die business oplevert en daarom waarde vertegenwoordigt. Wil je wisselen van domeinnaam? Voorkom afhakers!

  Lees meer
 • donderdag 19 april 2018

  Veilig internet

  Online pesten was nog nooit zo makkelijk

  tumbnail+cyberpesten

  Vandaag is de dag tegen (cyber) pesten

  Lees meer
 • vrijdag 24 mei 2019

  .nl-domeinnaam

  Mini-enquête over zakelijk gebruik van e-mail

  Thumb-entrepreneur-with-smartphone-and-laptop

  Ondernemer of zelfstandig professional? Doe mee en maak kans op een Bol.com-cadeaukaart

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.