Hoe werkt de Whois?

Met de Whois kunt u de status van een domeinnaam opzoeken of informatie opvragen over een al bestaande domeinnaam. U kunt per 24 uur vijfhonderd keer de status van een domeinnaam opzoeken vanaf één IP-adres. Let op: het opvragen van gegevens over de houder van een bestaande domeinnaam kan slechts vijftien keer per 24 uur.

Mogelijke statussen van een domeinnaam

Als u een domeinnaam opzoekt geeft de Whois de status van de domeinnaam weer.

Een domeinnaam heeft een van de volgende statussen:

Gegevens die die u kunt vinden in de Whois

Met de Whois kunt u de volgende gegevens opvragen over een bestaande domeinnaam:

Whois raadplegen via commandline

Het is mogelijk om het besturingssysteem (Unix, maar ook Windows of DOS) een opdracht of commando te geven om de status van of informatie over een domeinnaam op te zoeken.

Status opzoeken:  whois -h whois.domain-registry.nl 'is [domeinnaam, bijvoorbeeld: 'sidn.nl']' Informatie over bestaande domeinnaam opzoeken: whois -h whois.domain-registry.nl [domeinnaam, bijvoorbeeld: 'sidn.nl']

Omgaan met privacygevoelige gegevens in de Whois

Als u via de Whois meer informatie opvraagt over een bestaande domeinnaam kunt u ook de registratiegegevens inzien. We vragen u dan om een akkoordverklaring waarmee u bevestigt zorgvuldig met deze gegevens om te zullen gaan. Lees meer waarom wij deze gegevens tonen en hoe wij ze beschermen in de Whois via SIDN en privacy.

Voorwaarden