Domeinnaam verhuizen

Je kunt je domeinnaam verhuizen naar een andere registrar (hostingprovider). Je mag altijd verhuizen, maar het kan zijn dat je abonnement bij je registrar daarna nog doorloopt. Volg deze stappen om je domeinnaam te verhuizen.

Stappen voor het verhuizen van een domeinnaam

 1. Kies een nieuwe registrar/hosting provider

  Kies een nieuwe registrar/hosting provider, kijk hiervoor in het overzicht registrars. In dit overzicht vind je bedrijven die rechtstreeks aangesloten zijn bij SIDN. Tip: Is je domeinnaam beveiligd met DNSSEC en wil je deze beveiliging behouden? Let dan bij het maken van je keuze erop dat de nieuwe registrar ook DNSSEC ondersteunt en ervoor zorgt dat de beveiliging actief blijft tijdens de verhuizing.

 2. Vraag het verhuistoken op bij je huidige registrar

  Je huidige registrar beschikt over het token (uniek identificatienummer) dat je nodig hebt voor de verhuizing van je domeinnaam. Ga bij de registrar na hoe je het verhuistoken kunt aanvragen, dit verschilt per registrar. De registrar is verplicht om binnen vijf dagen na uw aanvraag het token aan je over te dragen.

  Tip:

  Voor een soepele verhuizing is het handig om de naam van de nieuwe registrar en de verwachte verhuisdatum bij de aanvraag door te geven aan jouw huidige registrar.

  .nl image domeinnaam verhuizen
 3. Geef je nieuwe registrar de verhuisopdracht

  Je geeft je nieuwe registrar de opdracht om jouw domeinnaam te verhuizen. Je geeft het token dat je ontvangen hebt van je oude registrar door aan je nieuwe registrar, zodat de verhuizing in gang gezet kan worden.

 4. Wij bevestigen de verhuizing

  De nieuwe registrar regelt voor je de verhuisaanvraag van de domeinnaam bij SIDN. Als wij de aanvraag in goede orde ontvangen hebben, voeren wij de verhuizing direct door. Wij sturen een bevestiging van de verhuizing per e-mail naar de administratieve contactpersoon (die geregistreerd is bij je domeinnaam). Jouw oude en nieuwe registrar ontvangen ook een bevestiging.

Neem voor het verhuizen contact op met jouw registrar.

Veelgestelde vragen

 • Stuur een nieuw verzoek. Als je wilt, kun je daarvoor onze voorbeeldtekst gebruiken.

 • Of vraag je nieuwe registrar om hulp. Die kan namens jou contact opnemen met je huidige registrar. Komt hij er niet uit, dan kan hij contact met ons opnemen. Hij weet hoe dit werkt.

Via een nieuwe registrar. Hij neemt contact met ons op.

 • maandag 26 maart 2018

  Over SIDN

  Doe samen met SIDN mee aan de Dutch Open Hackathon

  Thumb-DOH

  26 & 27 mei, Dutch Innovation Factory, Zoetermeer

  Lees meer
 • vrijdag 23 november 2018

  DNSSEC

  XS4ALL valideert DANE voor uitgaande mail

  Thumb-XS4ALL

  "DANE straks ook in klant-interface"

  Lees meer
 • dinsdag 30 januari 2018

  .nl-domeinnaam

  Flinke stijging in IPv6 bereikbare domeinnamen

  Thumb-growing-chart

  Incentiveregeling voor registrars werpt z’n vruchten af

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.