Wat wij doen

Wij regelen de registratie van de .nl-domeinnamen. En we doen meer: we delen bijvoorbeeld onze kennis, steunen initiatieven voor een beter internet en ontwikkelen nieuwe diensten.

Wij zorgen voor een stabiel domein

Je typt een domeinnaam in, wij regelen dat je op de juiste website komt. Je verstuurt een e-mail, wij zorgen ervoor dat deze bij het juiste adres terechtkomt. Dankzij ons werkt het .nl-domein stabiel. Wij registreren de .nl-domeinnamen en zorgen dat de inmiddels meer dan 5,8 miljoen geregistreerde domeinnamen op het internet bereikbaar zijn. Dagelijks verwerken onze systemen meer dan een miljard zoekopdrachten.

wat wij doen

Wij delen onze expertise…

We zijn een belangrijke speler op het internet, we zijn een van de grootste en meest succesvolle landendomeinen ter wereld. De kennis die wij hebben opgebouwd, gebruiken we om toegevoegde waarde te bieden aan een onbezorgd digitaal bestaan. Denk bijvoorbeeld aan kennis op het gebied van: internetgovernance, internetveiligheid en het stabiel houden van .nl. Bovendien beschikken we over uitgebreide .nl-data, die veel inzicht geeft in het gebruik van .nl-domeinnamen.

…en geven advies

Al deze kennis gebruiken we om te adviseren over de technische, juridische en beleidsmatige kant van domeinnamen en domeinnaaminfrastructuur. Dit advies geven we aan:

 • politici en bestuurders

 • initiatiefnemers van verbeteringen van het internet.

Daarnaast nemen we namens de Nederlandse internetgemeenschap actief deel aan internationale fora zoals ICANN, CENTR, RIPE NCC, IETF en IGF.

Wij steunen belangrijke internetinitiatieven

We steunen organisaties en projecten die het gebruik van internet stimuleren of de negatieve bijeffecten van het internet bestrijden. Dit doen we als kennispartner of als sponsor. Voorbeelden zijn: het Platform Internetveiligheid, Steunpunt Acquisitiefraude, het Meldpunt Kinderporno op Internet en Bits of Freedom. Lees meer over onze sponsoring.

Ander voorbeeld:

 • Het SIDN fonds steunt projecten voor een sterk internet

In 2014 hebben wij een onafhankelijk fonds opgericht, het SIDN fonds. Het fonds heeft als missie: een sterk internet voor iedereen. Vanuit die missie steunt het fonds verschillende projecten. Lees meer over het fonds of bekijk de site van het SIDN fonds.

Wij ontwikkelen nieuwe diensten

SIDN is in beweging. We willen onze kennis en ervaring als vooraanstaande registry gebruiken om nieuwe diensten aan te bieden:

 • We bieden registrydiensten aan voor andere topleveldomeinen. Dat doen wij nu al voor .aw, het Arubaanse domein en .amsterdam.

 • We geven advies over bijvoorbeeld internetveiligheid en stabiliteit, statistische internetgegevens en internetgovernance en policy.

 • Wij zijn toezichthouder voor trust frameworks.

 • We ontwikkelen producten en diensten, die bijdragen aan een veiliger internet.

 • maandag 27 november 2017

  Kennis

  Je eigen TLD. Top of flop?

  Thumb-SEAT

  Activiteit op .brands groeit

  Lees meer
 • dinsdag 21 november 2017

  .nl-domeinnaam

  Liever een andere domein- of bedrijfsnaam dan andere extensie

  Thumb-key-board-domains

  Minder dan 20% overweegt andere extensie bij bezette domeinnaam

  Lees meer
 • donderdag 17 augustus 2017

  Over SIDN

  Whois niet beschikbaar op 15-08-17 van 06.00 -08.00 uur

  Onderhoud+en+storingen

  Onderhouds­werkzaam­heden op 15 augustus

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.