Hackman.nl: meer dan 600.000 Nederlanders bereikt

Hackman.nl slaat aan

Hackman, ons nieuwe platform over online veiligheid is een groot succes. De campagne overtrof onze verwachtingen met bijna 1,3 miljoen views. Ruim 600.000 Nederlanders zagen hoe Hackman (a.k.a. Rickey Gevers) Lieke van Lexmond met succes wist te hacken. Mooie cijfers waarmee wij bijdragen aan een veilig en betrouwbaar internet.

Veel interactie

Het bleef niet bij bereik. Onder meer RTL Boulevard pikte de campagne op en meer dan 25.000 internetgebruikers reageerden op social media. Ook werden de tests op hackman.nl ingevuld door bijna 30.000 gebruikers. Vooral de test over veiligheid op de smartphone sloeg aan.

Online veiligheid centraal

Met Hackman wil SIDN meer awareness op het gebied van online veiligheid. Daarbij stond interactiviteit centraal: het publiek bepaalde wat gehackt kon worden. Ook konden ze zichzelf opgeven voor een zogenaamde ‘livehack’ om te bepalen of zij het er zelf beter vanaf zouden brengen.

Mensen bewust maken

Met Hackman wil SIDN Nederlanders bewust maken van de risico’s die er zijn bij het gebruik van internet, als je geen veiligheidsmaatregelen treft. Omdat het internet zich in een hoog tempo ontwikkelt en het aantal online mogelijkheden toeneemt, is het belangrijk te kunnen vertrouwen op kwaliteit, veiligheid en privacy. En dát is waar wij voor staan.

Hackman krijgt een vervolg

Hackman is ook in de vakmedia goed ontvangen. Zo ontving Hackman een Award of Distinction bij de Amerikaanse Videographer Awards. Het is de bedoeling dat Hackman in de toekomst nog veel meer gaat doen. Komend najaar gaat SIDN nieuwe activiteiten op het gebied van online security ontplooien. Daarbij gaat Hackman zeker een rol spelen. Wordt vervolgd.

 

Reacties

 • woensdag 6 november 2019

  Veilig internet

  Is het mkb klaar voor toename cyberaanvallen?

  Thumb-red-skull-shape-in-digital-environment

  SIDN Panel reageert op recente onderzoeken

  Lees meer
 • donderdag 28 november 2019

  Over SIDN

  Registrars waarderen SIDN opnieuw hoog

  Banner-blue-pencil-draws-smiley

  Een 8,3 voor onze dienstverlening

  Lees meer
 • maandag 12 maart 2018

  Kennis

  Weet wat je verzamelt

  De Algemene Verordening Gegevensbescherming raakt ook de domeinnaambranche

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.