Hackman.nl: meer dan 600.000 Nederlanders bereikt

Hackman, ons nieuwe platform over online veiligheid is een groot succes. De campagne overtrof onze verwachtingen met bijna 1,3 miljoen views. Ruim 600.000 Nederlanders zagen hoe Hackman (a.k.a. Rickey Gevers) Lieke van Lexmond met succes wist te hacken. Mooie cijfers waarmee wij bijdragen aan een veilig en betrouwbaar internet.

Veel interactie

Het bleef niet bij bereik. Onder meer RTL Boulevard pikte de campagne op en meer dan 25.000 internetgebruikers reageerden op social media. Ook werden de tests op hackman.nl ingevuld door bijna 30.000 gebruikers. Vooral de test over veiligheid op de smartphone sloeg aan.

Online veiligheid centraal

Met Hackman wil SIDN meer awareness op het gebied van online veiligheid. Daarbij stond interactiviteit centraal: het publiek bepaalde wat gehackt kon worden. Ook konden ze zichzelf opgeven voor een zogenaamde ‘livehack’ om te bepalen of zij het er zelf beter vanaf zouden brengen.

Mensen bewust maken

Met Hackman wil SIDN Nederlanders bewust maken van de risico’s die er zijn bij het gebruik van internet, als je geen veiligheidsmaatregelen treft. Omdat het internet zich in een hoog tempo ontwikkelt en het aantal online mogelijkheden toeneemt, is het belangrijk te kunnen vertrouwen op kwaliteit, veiligheid en privacy. En dát is waar wij voor staan.

Hackman krijgt een vervolg

Hackman is ook in de vakmedia goed ontvangen. Zo ontving Hackman een Award of Distinction bij de Amerikaanse Videographer Awards. Het is de bedoeling dat Hackman in de toekomst nog veel meer gaat doen. Komend najaar gaat SIDN nieuwe activiteiten op het gebied van online security ontplooien. Daarbij gaat Hackman zeker een rol spelen. Wordt vervolgd.

 

Reacties

Michiel_Hennekes

Michiel Henneke

Marketingmanager

+31 26 352 55 00

michiel.henneke@sidn.nl

 • woensdag 10 januari 2018

  SIDN Labs

  Beste wensen voor 2018!

  Thumb-Marco-Davids-SIDN-Connect

  Terugblik op SIDN Connect 2017 en een vooruitblik naar het nieuwe jaar

  Lees meer
 • maandag 18 december 2017

  Over SIDN

  Eerste editie SIDN Connect groot succes

  Thumb-SIDN-Connect-KNVB

  Download het magazine om terug te blikken

  Lees meer
 • woensdag 17 april 2019

  Kennis

  Eerste SIDN TechTalk op 22 mei

  SIDN-pand-avond1+-thumb

  Meld je aan voor deze kennissessie

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.