Online campagne ‘Hackman’ voor meer bewustzijn rondom online veiligheid

Ethisch hacker Rickey Gevers gaat uitdaging aan om Lieke van Lexmond te hacken

‘Vandaag lanceren we de online campagne ‘Hackman’. Hierin gaat ethisch hacker Rickey Gevers de uitdaging aan om actrice en presentatrice Lieke van Lexmond te hacken. Daarnaast geeft Gevers tips voor veiliger online gedrag. Met deze campagne willen we Nederlanders meer bewust maken van hun online identiteit en veiligheid, en de risico’s in kaart brengen.

Lieke-versus-Hackman-homepage
Lieke vs Hackman
https://hackman.nl/

Uit de CBS Veiligheidsmonitor 2017 blijkt dat 11 procent van de Nederlanders het afgelopen jaar slachtoffer was van één of meerdere cybercrime-delicten. Hacken is de meest voorkomende criminele activiteit: 4,9 procent van de Nederlanders werd in 2017 gehackt. Uit het CBS-rapport Hoe ervaren internetgebruikers hun digitale veiligheid? blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking zich wel eens zorgen maakt over zijn veiligheid op het internet.

Bewustwording creëren

Met de Hackman-campagne willen we meer bewustwording creëren rondom digitale veiligheid. In online video’s zie je hoe Rickey Gevers te werk gaat om binnen te dringen in de (online) wereld van Lieke van Lexmond. Hierdoor worden kijkers gewezen op de mogelijke risico’s van hun eigen dagelijkse online gedrag. Op de Hackman-website kun je testen hoe veilig je eigen online gedrag is. Gebruik je bijvoorbeeld vaak openbare wifi-verbindingen of heb je je wachtwoorden opgeslagen in de browser? Aan de hand van de antwoorden geeft Rickey tips hoe je je online gedrag kunt verbeteren.

Online veiligheid

Rickey Gevers: “In mijn dagelijks werk als Cyber Security Expert merk ik dat het bewustzijn van Nederlanders rondom hun digitale identiteit en veiligheid wel wat verbeterd kan worden. Heel veel Nederlanders denken namelijk niet of te weinig na over hun online veiligheid. Voor mij was dat de reden om de rol van Hackman op me te nemen. Want vaak zijn er maar enkele kleine aanpassingen nodig waardoor mensen zich online veel veiliger gaan gedragen.”

Rickey Gevers (32) is ethisch hacker. Vroeger hackte hij doorgaans goed beveiligde netwerken van universiteiten en ambassades als technische uitdaging. Totdat de FBI hem in het vizier kreeg en hij werd opgepakt. Tegenwoordig hackt Gevers nog steeds, maar dan als Cyber Security Expert bij RedSocks. Hier hackt hij bedrijven om zwakke plekken in hun systemen te analyseren, zodat dit vervolgens kan worden opgelost.

Reacties

 • dinsdag 26 november 2019

  SIDN Labs

  Statistiek van de maand: gedetecteerde nepwebwinkels

  Thumb-woman-doing-online-shopping

  Ons zelflerend systeem wordt steeds slimmer

  Lees meer
 • donderdag 4 juli 2019

  Veilig internet

  CGNAT frustreert alle IP-adres-gebaseerde technieken

  Thumb-abstract-futuristic-cyberspace-with-a-hacked-array-of-binary-data

  IPv4 kraakt in alle voegen

  Lees meer
 • woensdag 24 juli 2019

  Over SIDN

  SIDN maakt RDAP beschikbaar voor .amsterdam en .politie

  Thumb illustration torn blue paper with letters RDAP

  "Opvolger WHOIS honderd keer beter"

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.