Hackman bereikt meer dan 500.000 Nederlanders

Hackman, ons nieuwe platform over online veiligheid is een groot succes. Sinds half mei zagen meer dan 500.000 Nederlanders hoe Hackman (a.k.a. Rickey Gevers) Lieke van Lexmond met succes wist te hacken. Onder meer RTL Boulevard pikte het bericht op.

Confronteren met online kwetsbaarheden

Hackman is een laagdrempelig concept waarmee we willen bijdragen aan awareness op het gebied van online veiligheid. Centraal in het concept staat de Hackman (Rickey Gevers) die bekende Nederlanders confronteert met hun online kwetsbaarheden. Op Facebook kan het publiek bepalen wat hij moet hacken.

Bij Lieke bleek Hackman bijzonder succesvol: met 3 pogingen nam hij bezit over haar telefoon, nam hij via haar beveiligingscamera een kijkje in haar woonkamer en stal hij Liekes creditcardgegevens. De video’s daarvan werden door meer dan 500.000 mensen bekeken via social media en hackman.nl. Kijkers kunnen niet alleen bepalen wat er gehackt wordt. Ze kunnen ook zichzelf opgeven voor een zogenaamde ‘livehack’ om te bepalen of zij het er zelf beter vanaf zouden brengen. De eerste livehack vond 21 juni plaats en is online te bekijken op onze Facebook-pagina. Ook zijn er op Hackman.nl tests om te zien of ze bij de tijd zijn waar het hun online veiligheid betreft. Meer dan 25.000 mensen deden de test al.

Mensen bewust maken

Met Hackman willen we Nederlanders bewust maken van de risico’s die er zijn bij het gebruik van internet, als je geen veiligheidsmaatregelen treft. Omdat het internet zich in een hoog tempo ontwikkelt en het aantal online mogelijkheden toeneemt, is het belangrijk te kunnen vertrouwen op kwaliteit, veiligheid en privacy. En dát is waar wij voor staan.

Hackman krijgt een vervolg

Het is de bedoeling dat Hackman in de toekomst nog veel meer gaat doen. Hoe en wanneer bekijken wij na afsluiting van de campagne met Lieke in de zomer.

Reacties

Michiel_Hennekes

Michiel Henneke

Marketingmanager

+31 26 352 55 00

michiel.henneke@sidn.nl

 • maandag 29 januari 2018

  .nl-domeinnaam

  73% van de zakelijke registrants kiest .nl

  Thumb-illustration-charts

  Omdat het makkelijk gaat en omdat ze het betrouwbare imago van .nl waarderen

  Lees meer
 • dinsdag 24 juli 2018

  Over SIDN

  De zoektocht naar de cyberspecialist van morgen

  Thumb-student-laptop

  De Cyberwerkplaats koppelt jong talent op een vernieuwende manier aan de praktijk

  Lees meer
 • vrijdag 12 april 2019

  Over SIDN

  Zet IPv6 niet uit!

  Thumb-close-up-switch-on-off

  Symptoombestrijding die later grotere ellende oplevert

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.