Terugkijken: webinar DANE voor mail

Afgelopen maand organiseerden we een webinar over DANE (voor mail). Inmiddels is de video-opname ook online beschikbaar.

Onder leiding van Michiel Henneke, marketing manager bij SIDN, spreken Bart Knubben en Dennis Baaten van het Platform Internetstandaarden over DANE en beantwoorden zij vragen. Knubben vertelt waarom DANE belangrijk is voor de beveiliging van mail-verkeer en wat de overheid doet om DANE (en andere moderne internetstandaarden) ingevoerd te krijgen. Zelf hebben wij voor DANE voor mail (aan de ontvangende zijde) vanaf deze zomer een incentive ingesteld als onderdeel van de Registrar Scorecard. In de tweede helft van het webinar legt Baaten uit hoe DANE de cryptografische versleuteling van mail-verkeer borgt (daarbij voortbouwend op de DNSSEC-infrastructuur) en daarmee verschillende Man-in-the-Middle-aanvallen onmogelijk maakt. Details voor de daadwerkelijke implementatie van DANE vind je in dit howto-document.

Reacties

 • dinsdag 29 januari 2019

  Veilig internet

  4 redenen om een SSL-certificaat voor je website te gebruiken

  SSL-certificaat-thumbnail

  SSL, ook bekend als TLS, een certificaat of het groene slotje, maakt je website veiliger. Maar wat doet het? En welke vorm van SSL past bij jouw website?

  Lees meer
 • dinsdag 8 mei 2018

  Over SIDN

  Kom naar DHPA TechFest!

  DHPA+Techfest+tumbnail

  Op 24 mei is DHPA TechFest in Naarderbos in Naarden.

  Lees meer
 • donderdag 25 juli 2019

  Over SIDN

  “We willen een discussie aanzwengelen”

  Thumb-Cristian-Hesselman-SIDN-office

  De SSAC schreef een bijzonder rapport over de relatie tussen DNS en IoT

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.