SPIN klaar voor integratie door marktpartijen

Sinds begin 2018 hebben we grote stappen gezet in de verdere ontwikkeling van SPIN, de door SIDN ontwikkelde software die bijdraagt aan een veiliger IoT. We hebben de applicatie naar een productiewaardig niveau getild. Resultaat is robuuste oplossing, die aansluit bij de standaarden in de wereld van thuisrouters.

Partnership met EmbeDD

Er zijn veel gesprekken gevoerd met leveranciers van routers, modems en andere CPE-apparaten. Zij kunnen met behulp van SPIN de smarthomes van hun klanten beveiligen tegen misbruik. Inmiddels hebben we in EmbeDD, een Zwitsers bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van software voor CPE-apparaten, een goede partner gevonden om SPIN verder op de markt te brengen. EmbeDD integreert SPIN in hun zelf ontwikkelde open source routersoftware DD-WRT. Daarnaast hebben we gezamenlijk een oplossing ontwikkeld waarmee SPIN in OpenWrt geïntegreerd kan worden. OpenWrt is de leidende open source software in de branche. Een perfecte oplossing, aangezien wij SPIN ook open source aanbieden. We geloven er namelijk in dat dit de beste manier is om wereldwijd de beveiliging van vaste breedbandaansluitingen te vergroten. SPIN kan zich nu ook in de markt gaan bewijzen.

Community en andere marktpartijen aan zet

Als open source applicatie vormt SPIN, dat staat voor Security and Privacy for In-home Networks, in z’n huidige vorm een uitstekende basis voor de community om het toe te passen of door te ontwikkelen. Voor SIDN (Labs) gaat de scope weer terug naar waar het begon, namelijk het inzetten en doorontwikkelen van SPIN als meettool voor onderzoeksdoeleinden. Op die manier blijven we met behulp van SPIN bijdragen aan een veiliger internet(-of-things).

Bel of mail gerust als je vragen hebt

Je bereikt ons op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur op +31 (26) 352 55 55 of support@sidn.nl.

 • dinsdag 19 december 2017

  .nl-domeinnaam

  “We moeten SIDN scherp houden”

  Martijn-Kamphuis

  Een nieuwe voorzitter voor de VvR

  Lees meer
 • maandag 25 maart 2019

  Kennis

  De internetgebruiker van de toekomst

  Thumb-happy-man-with-smartphone

  4 trends en voorspellingen

  Lees meer
 • woensdag 11 september 2019

  Veilig internet

  Aller-allerlaatste IPv4-adressen eind dit jaar uitgedeeld

  Thumb-red-stamp-on-a-white-background-uitverkocht

  RIPE NCC schraapt restjes van adresblokken bij elkaar

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.