SPIN klaar voor integratie door marktpartijen

Community en andere marktpartijen aan zet

Sinds begin 2018 hebben we grote stappen gezet in de verdere ontwikkeling van SPIN, de door SIDN ontwikkelde software die bijdraagt aan een veiliger IoT. We hebben de applicatie naar een productiewaardig niveau getild. Resultaat is robuuste oplossing, die aansluit bij de standaarden in de wereld van thuisrouters.

Partnership met EmbeDD

Er zijn veel gesprekken gevoerd met leveranciers van routers, modems en andere CPE-apparaten. Zij kunnen met behulp van SPIN de smarthomes van hun klanten beveiligen tegen misbruik. Inmiddels hebben we in EmbeDD, een Zwitsers bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van software voor CPE-apparaten, een goede partner gevonden om SPIN verder op de markt te brengen. EmbeDD integreert SPIN in hun zelf ontwikkelde open source routersoftware DD-WRT. Daarnaast hebben we gezamenlijk een oplossing ontwikkeld waarmee SPIN in OpenWrt geïntegreerd kan worden. OpenWrt is de leidende open source software in de branche. Een perfecte oplossing, aangezien wij SPIN ook open source aanbieden. We geloven er namelijk in dat dit de beste manier is om wereldwijd de beveiliging van vaste breedbandaansluitingen te vergroten. SPIN kan zich nu ook in de markt gaan bewijzen.

Community en andere marktpartijen aan zet

Als open source applicatie vormt SPIN, dat staat voor Security and Privacy for In-home Networks, in z’n huidige vorm een uitstekende basis voor de community om het toe te passen of door te ontwikkelen. Voor SIDN (Labs) gaat de scope weer terug naar waar het begon, namelijk het inzetten en doorontwikkelen van SPIN als meettool voor onderzoeksdoeleinden. Op die manier blijven we met behulp van SPIN bijdragen aan een veiliger internet(-of-things).

Bel of mail gerust als je vragen hebt

Je bereikt ons op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur op +31 (26) 352 55 55 of support@sidn.nl.

 • donderdag 11 juli 2019

  DNSSEC

  Nieuwe stimulans voor beveiligingsstandaarden DNSSEC en DANE

  Thumb-padlock-icon-with-smile

  Een DNSSEC/DANE medley

  Lees meer
 • donderdag 12 april 2018

  .nl-domeinnaam

  Online zakendoen: Facebook vs. je eigen domein

  Thumb-Facebook

  Wat zijn de pro’s en cons?

  Lees meer
 • dinsdag 5 maart 2019

  Over SIDN

  Kan DNSSEC de recente aanvallen op het DNS tegengaan?

  Thumb+DNSSEC

  ICANN riep in reactie op deze aanvallen op tot implementatie van DNSSEC

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.