SPIN klaar voor integratie door marktpartijen

Community en andere marktpartijen aan zet

Sinds begin 2018 hebben we grote stappen gezet in de verdere ontwikkeling van SPIN, de door SIDN ontwikkelde software die bijdraagt aan een veiliger IoT. We hebben de applicatie naar een productiewaardig niveau getild. Resultaat is robuuste oplossing, die aansluit bij de standaarden in de wereld van thuisrouters.

Partnership met EmbeDD

Er zijn veel gesprekken gevoerd met leveranciers van routers, modems en andere CPE-apparaten. Zij kunnen met behulp van SPIN de smarthomes van hun klanten beveiligen tegen misbruik. Inmiddels hebben we in EmbeDD, een Zwitsers bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van software voor CPE-apparaten, een goede partner gevonden om SPIN verder op de markt te brengen. EmbeDD integreert SPIN in hun zelf ontwikkelde open source routersoftware DD-WRT. Daarnaast hebben we gezamenlijk een oplossing ontwikkeld waarmee SPIN in OpenWrt geïntegreerd kan worden. OpenWrt is de leidende open source software in de branche. Een perfecte oplossing, aangezien wij SPIN ook open source aanbieden. We geloven er namelijk in dat dit de beste manier is om wereldwijd de beveiliging van vaste breedbandaansluitingen te vergroten. SPIN kan zich nu ook in de markt gaan bewijzen.

Community en andere marktpartijen aan zet

Als open source applicatie vormt SPIN, dat staat voor Security and Privacy for In-home Networks, in z’n huidige vorm een uitstekende basis voor de community om het toe te passen of door te ontwikkelen. Voor SIDN (Labs) gaat de scope weer terug naar waar het begon, namelijk het inzetten en doorontwikkelen van SPIN als meettool voor onderzoeksdoeleinden. Op die manier blijven we met behulp van SPIN bijdragen aan een veiliger internet(-of-things).

Bel of mail gerust als je vragen hebt

Je bereikt ons op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur op +31 (26) 352 55 55 of support@sidn.nl.

 • woensdag 27 november 2019

  Veilig internet

  Op zoek naar de Koekenbakker van het Jaar

  Thumb-choco-cream-cookies

  ISOC NL en De Datavakbond geven consumenten een stem

  Lees meer
 • woensdag 2 oktober 2019

  Over SIDN

  Trademark Office zet verkooptruc met domeinnamen voort onder de naam Lectual Europe

  Trademark 280x280

  Let op!

  Lees meer
 • dinsdag 30 oktober 2018

  Veilig internet

  De privacyportal biedt registrars een steun in de rug

  Thumb-Europe-GDPR

  Organiseer je hele privacyhuishouding in één tool

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.