Speel de online security game Hackshield en win een boek over het internet

Vandaag, dinsdag 5 februari, is het Safer Internet Day. Over de hele wereld zijn er initiatieven gericht op het verbeteren van de online veiligheid en digitale vaardigheden van kinderen en jongeren. Het thema van dit jaar is ‘Together for a better internet’. SIDN vindt dit ook een belangrijk thema en ondersteunt dit met een leuke prijsactie. Speel samen met je zoon of dochter de online security game Hackshield en maak kans op het boek: www-wat?

Hackshield

Kinderen groeien op met het internet. Ze zijn zich nog onvoldoende bewust van de online gevaren, terwijl cybercrime de snelst groeiende vorm van criminaliteit vormt. Deze vorm van criminaliteit stijgt naar verwachting alleen nog maar door de toenemende connectiviteit tussen mens en apparaat. Daarnaast richten cybercriminelen zich steeds meer op het individu.

Hoe zorgen we ervoor dat kinderen weerbaarder worden? De game Hackshield, mede ondersteund door het SIDN fonds, maakt kinderen van 10 tot 12 jaar spelenderwijs bewust van de verschijningsvormen en impact van cybercrime. 

Hackshield thumb
boek-www-wat-thumbnail

Wat moet je doen?

SIDN steunt Safer Internet Day door 10 keer het boek www-wat? te verloten onder alle kinderen die de game Hackshield uitspelen. In het boek www-wat? vind je antwoorden op 70 vragen van kinderen over internet. 

 • Stap 2

  Beantwoord vervolgens deze vraag: ‘Waarom willen criminelen je ID?’

  let op: het goede antwoord ontdek je door de game te spelen 

 • Stap 3

  Stuur het goede antwoord naar communicatie@sidn.nl. Geef bij je antwoord ook je naam en adres door. Op die manier kunnen we het boek direct naar het juiste adres sturen als je een van de prijswinnaars bent. 

Trekking van de winnaars

Op dinsdag 19 februari 2019 trekken wij 10 prijswinnaars. De winnaars ontvangen een persoonlijk bericht. En ben je niet in de prijzen gevallen? Niet getreurd. Je kunt het boek ook bestellen via bijvoorbeeld bol.com.

Prijsvraag voorwaarden

 • Deelnemers tot 16 jaar verklaren toestemming van (een) ouder(s) te hebben gekregen voor deelname aan de prijsvraag.

 • Je mag maar één keer deelnemen aan de prijsvraag.

 • Er is geen discussie mogelijk over de uitslag en toekenning van de prijswinnaars.

 • De winnaar van de prijs geeft SIDN toestemming om kosteloos de verstrekte persoonsgegevens en eventueel een foto van de deelnemer te gebruiken bij promotionele activiteiten in verband met de prijsvraag alsmede in het kader van de bekendmaking van de winnaar via alle media, waaronder begrepen radio, televisie en internet.

 • De winnaar kan tot uiterlijk een maand na bekendmaking aanspraak maken op uitreiking van de prijs. Na deze periode vervalt de aanspraak op de prijs automatisch.

 • SIDN-medewerkers zijn uitgesloten van deze prijsvraag.

Reacties

 • maandag 29 april 2019

  Veilig internet

  Een toppositie die niemand wil

  Thumb-silhouette-sad-girl.jpg

  Zijn we wel effectief genoeg in het bestrijden?

  Lees meer
 • maandag 6 mei 2019

  .nl-domeinnaam

  5 dilemma’s bij het kiezen van je domeinnaam

  2 doors thumbnail

  Ga je voor opvallend of voor zakelijk?

  Lees meer
 • woensdag 10 oktober 2018

  Veilig internet

  Nog altijd veel Nederlanders online via openbare (onveilige) wifi-netwerken

  Thumb-wifi

  Met deze tips kun je veilig online via openbare wifi-netwerken

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.