SIDN zet zich in om Nederland online veiliger te maken

Iedereen loopt risico om gehackt te worden. Door een valse e-mail, een foute software-update of een nepwebsite. Daarom zetten wij ons samen met tweehonderd andere partijen van 2 tot en met 13 oktober extra in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders en Nederlandse bedrijven op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland online veiliger te maken.

Bestrijding van phishing, malware, fake-webshops en botnets

Onze supportafdeling houdt zich gedurende het jaar actief bezig met de bestrijding van phishing en malware. Ook vechten we tegen botnets en ondernemen we actie tegen fake-webshops. Zo proberen we de .nl-zone een stuk minder aantrekkelijk te maken voor cybercriminelen. Maar je kunt hier ook zelf een rol in spelen. Nep webwinkels lijken bijvoorbeeld vaak sterk op elkaar qua opmaak, kleuren en taalgebruikt en meestal is er geen logische relatie tussen de domeinnaam en de verkochte goederen.

Bescherm je bedrijf tegen online misbruik

Ook als bedrijf kun je actie ondernemen tegen cybercrime. Je kunt je medewerkers trainen om online misbruik te herkennen. Laat ze periodiek een online training of test doen waarin ze onder andere leren hoe ze afzenders, linkjes en domeinnamen in mails kunnen controleren. Verder kun je preventief maatregelen nemen. Lees deze in ons artikel met tips om je merk online te beschermen.

Een handig hulpmiddel is ook onze Domeinnaambewakingsservice (DBS).

dbs-header-linkedin-700-400

Deze monitoringtool waarschuwt voor domeinnaamregistraties die sterk lijken op een bedrijfs- of merknaam.

Alert Online

Alert Online slaat elk jaar de handen ineen met partners in de overheid, het bedrijfsleven, het onderwijs en de wetenschap om Nederland online veiliger te maken. Er doen allerlei partijen mee om hun medewerkers en klanten bewust te maken van cybersecurity. Van mkb’er tot multinational en van zorginstelling tot universiteit. Samen organiseren we het hele jaar door activiteiten om aandacht te vragen voor online veiligheid en meer bewustwording te creëren. Met als hoogtepunt de weken van 2 tot en met 13 oktober 2017.

Reacties

 • vrijdag 29 juni 2018

  Veilig internet

  Hackman bereikt meer dan 500.000 Nederlanders

  Thumb-Lieke-laptop

  Platform blijkt een goede manier om awareness voor online veiligheid te creëren

  Lees meer
 • woensdag 3 juli 2019

  DNSSEC

  BIND versie 9.14 vereist IPv6 en DNSSEC

  Thumb-logo-BIND9

  Internetstandaarden de standaard

  Lees meer
 • dinsdag 31 juli 2018

  DNSSEC

  Nog 4 weken tot de root KSK roll-over: check je DNSSEC trust anchors!

  Thumb-secure

  Check je DNSSEC trust anchors!

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.