SIDN zet zich in om Nederland online veiliger te maken

Iedereen loopt risico om gehackt te worden. Door een valse e-mail, een foute software-update of een nepwebsite. Daarom zetten wij ons samen met tweehonderd andere partijen van 2 tot en met 13 oktober extra in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders en Nederlandse bedrijven op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland online veiliger te maken.

Bestrijding van phishing, malware, fake-webshops en botnets

Onze supportafdeling houdt zich gedurende het jaar actief bezig met de bestrijding van phishing en malware. Ook vechten we tegen botnets en ondernemen we actie tegen fake-webshops. Zo proberen we de .nl-zone een stuk minder aantrekkelijk te maken voor cybercriminelen. Maar je kunt hier ook zelf een rol in spelen. Nep webwinkels lijken bijvoorbeeld vaak sterk op elkaar qua opmaak, kleuren en taalgebruikt en meestal is er geen logische relatie tussen de domeinnaam en de verkochte goederen.

Bescherm je bedrijf tegen online misbruik

Ook als bedrijf kun je actie ondernemen tegen cybercrime. Je kunt je medewerkers trainen om online misbruik te herkennen. Laat ze periodiek een online training of test doen waarin ze onder andere leren hoe ze afzenders, linkjes en domeinnamen in mails kunnen controleren. Verder kun je preventief maatregelen nemen. Lees deze in ons artikel met tips om je merk online te beschermen.

Een handig hulpmiddel is ook onze Domeinnaambewakingsservice (DBS).

dbs-header-linkedin-700-400

Deze monitoringtool waarschuwt voor domeinnaamregistraties die sterk lijken op een bedrijfs- of merknaam.

Alert Online

Alert Online slaat elk jaar de handen ineen met partners in de overheid, het bedrijfsleven, het onderwijs en de wetenschap om Nederland online veiliger te maken. Er doen allerlei partijen mee om hun medewerkers en klanten bewust te maken van cybersecurity. Van mkb’er tot multinational en van zorginstelling tot universiteit. Samen organiseren we het hele jaar door activiteiten om aandacht te vragen voor online veiligheid en meer bewustwording te creëren. Met als hoogtepunt de weken van 2 tot en met 13 oktober 2017.

Reacties

 • dinsdag 29 mei 2018

  Over SIDN

  Malafide website-detector wint vierde editie Dutch Open Hackathon

  Thumb-DOH2018-winners

  CrimeBusterBot als beste gekozen uit 23 deelnemende teams

  Lees meer
 • woensdag 20 september 2017

  .nl-domeinnaam

  Semantische domeinnamen. Een goed idee?

  Thumb-wemoveshit

  Goed in het gehoor liggende combinaties

  Lees meer
 • dinsdag 3 april 2018

  Over SIDN

  Whois niet beschikbaar op 3 april van 05.00 -08.00 uur

  nl-thumbnail_36

  Door onderhoudswerkzaamheden is de Whois tijdelijk niet beschikbaar.

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.