SIDN zet zich in om Nederland online veiliger te maken

Iedereen loopt risico om gehackt te worden. Door een valse e-mail, een foute software-update of een nepwebsite. Daarom zetten wij ons samen met tweehonderd andere partijen van 2 tot en met 13 oktober extra in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders en Nederlandse bedrijven op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland online veiliger te maken.

Bestrijding van phishing, malware, fake-webshops en botnets

Onze supportafdeling houdt zich gedurende het jaar actief bezig met de bestrijding van phishing en malware. Ook vechten we tegen botnets en ondernemen we actie tegen fake-webshops. Zo proberen we de .nl-zone een stuk minder aantrekkelijk te maken voor cybercriminelen. Maar je kunt hier ook zelf een rol in spelen. Nep webwinkels lijken bijvoorbeeld vaak sterk op elkaar qua opmaak, kleuren en taalgebruikt en meestal is er geen logische relatie tussen de domeinnaam en de verkochte goederen.

Bescherm je bedrijf tegen online misbruik

Ook als bedrijf kun je actie ondernemen tegen cybercrime. Je kunt je medewerkers trainen om online misbruik te herkennen. Laat ze periodiek een online training of test doen waarin ze onder andere leren hoe ze afzenders, linkjes en domeinnamen in mails kunnen controleren. Verder kun je preventief maatregelen nemen. Lees deze in ons artikel met tips om je merk online te beschermen.

Een handig hulpmiddel is ook onze Domeinnaambewakingsservice (DBS).

dbs-header-linkedin-700-400

Deze monitoringtool waarschuwt voor domeinnaamregistraties die sterk lijken op een bedrijfs- of merknaam.

Alert Online

Alert Online slaat elk jaar de handen ineen met partners in de overheid, het bedrijfsleven, het onderwijs en de wetenschap om Nederland online veiliger te maken. Er doen allerlei partijen mee om hun medewerkers en klanten bewust te maken van cybersecurity. Van mkb’er tot multinational en van zorginstelling tot universiteit. Samen organiseren we het hele jaar door activiteiten om aandacht te vragen voor online veiligheid en meer bewustwording te creëren. Met als hoogtepunt de weken van 2 tot en met 13 oktober 2017.

Reacties

 • donderdag 21 maart 2019

  Over SIDN

  Lancering .nl-suggestietool op KvK Startersdag

  vind+jouw+ideale+nl-thumbnail

  Met meer dan 5 miljoen mogelijkheden is dit dé tool om een nieuwe domeinnaam voor je onderneming te vinden

  Lees meer
 • vrijdag 12 april 2019

  SIDN Labs

  Op weg naar een veiliger internet met machine learning

  Thumb-internet-network-background

  4 uitdagingen waaraan we de komende tijd werken

  Lees meer
 • vrijdag 22 juni 2018

  Kennis

  Aantal domeinnamen blijft wereldwijd groeien: meer dan 330 miljoen

  Thumb-domains

  Groei generieke TLD’s onder druk

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.