SIDN levert private cloud aan dochterorganisatie Connectis

Sinds april leveren we een private cloud-oplossing aan onze dochteronderneming Connectis. Het overhevelen van een deel van de technische infrastructuur van de leverancier voor veilige inlogoplossingen is een van de synergievoordelen die volgt uit de overname van Connectis door SIDN in 2017.

Gebruikmaken van stabiele technische infrastructuur van SIDN

Als beheerder van het .nl-domein investeren wij jaar in jaar uit in een robuuste technische infrastructuur. Deze infra is ondergebracht op verschillende locaties en redundant uitgevoerd. Net als de rest van onze organisatie vallen deze locaties ook onder onze ISO27001-certificering. Cees Toet, ICT-manager bij SIDN: “Het onderbrengen van de systemen van Connectis op onze colocaties is een logisch gevolg van de samenwerking tussen SIDN en Connectis. We leveren en beheren voor Connectis een robuuste technische infrastructuur zoals we dat ook voor onze eigen dienstverlening gewend zijn. Connectis kan zich hierdoor vooral richten op de applicaties die het bedrijf aanbiedt aan haar klanten.”

Wat verandert er voor de klanten van Connectis?

De nieuwe omgeving is inmiddels beschikbaar. Raymond Roelands, Director IT bij Connectis: “We verhuizen onze systemen in de komende maanden naar de datacentercolocaties van SIDN. De impact van de migratie zal minimaal zijn, hierover informeren wij onze klanten. De migratie zorgt ervoor dat Connectis zich nu geheel kan richten op de klantsystemen die op het virtuele platform draaien wetende dat het onderliggende virtualisatieplatform en netwerk in vertrouwde handen is bij een organisatie met een uitstekende expertise en track record op dit gebied.”

Wat is een private cloud?

In een private cloud zijn diensten, plaats- en apparaatonafhankelijk, beschikbaar voor een selecte groep gebruikers. Voordelen van een private cloud zijn onder andere de veiligheid en beheersbaarheid en de invloed op de samenstelling van de hardware. Daarnaast weet men altijd welke capaciteit er voor handen is. Ook als men al hardware in bezit heeft, kan deze tot een private cloud gemaakt worden.

Reacties

 • maandag 28 januari 2019

  Kennis

  Webwinkelvakdagen 2019 in teken van de platforms

  Thumb-Billie_Bol_com

  Zonder apps geen omzet

  Lees meer
 • dinsdag 8 mei 2018

  Over SIDN

  Kom naar DHPA TechFest!

  DHPA+Techfest+tumbnail

  Op 24 mei is DHPA TechFest in Naarderbos in Naarden.

  Lees meer
 • donderdag 5 september 2019

  DNSSEC

  Evaluatie validerende resolvers op Linux: Unbound en Knot Resolver beste

  Banner-checkbox

  "Systemd-resolved en Dnsmasq bevatten ernstige bugs"

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.