SIDN gaat door met SIDN fonds

Na een uitgebreide evaluatie besloot SIDN onlangs om het SIDN fonds de komende jaren te continueren. Dit onafhankelijke fonds richtte SIDN een paar jaar geleden op, met als doel de welvaart en het welzijn in Nederland te verhogen door een bijdrage te leveren aan de vergroting van de waarde van het internet voor de Nederlandse maatschappij en economie. SIDN fonds startte in het voorjaar van 2015 en ondersteunde sindsdien bijna 150 innovatieve projecten die bijdragen aan een sterker internet voor iedereen.

De directie van SIDN baseerde haar besluit op de evaluatie van de eerste 3 jaar van het fonds en een positief advies van het bestuur van SIDN fonds. Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN: “SIDN fonds heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie met een herkenbare en sterke positie in het veld. Het heeft een groot aantal projecten gerealiseerd met indrukwekkende resultaten en effecten die goed aansluiten bij de ambitie om een sterker internet te realiseren.” Uit de evaluatie komt ook naar voren dat het fonds een duidelijke behoefte vervult in een vroeg ontwikkelstadium en bij de eerste implementatie en opschaling van goede ideeën. Daarnaast heeft het fonds een sterk en waardevol netwerk opgebouwd met zusterorganisaties, partners en experts.

Sterke internetsector is fundament voor innovatief Nederland

Volgens SIDN laat de evaluatie zien dat het fonds op een goede manier invulling geeft aan het realiseren van zijn missie en doelstellingen. Daarmee draagt het fonds ook bij aan de doelstelling van SIDN om toegevoegde waarde te leveren voor de internetgemeenschap en daarmee voor het algemeen nut. “Een sterke internetsector is immers het fundament voor een innovatief Nederland, voor de groei van ons welzijn en onze welvaart”, aldus Roelof Meijer.

Meer focus op doorgroei duurzame projecten met impact

Het besluit om door te gaan met SIDN fonds maakt het mogelijk ook de komende jaren weer talrijke innovatieve projecten te ondersteunen die het internet versterken, de kennis en vaardigheden van internetgebruikers vergroten of die creatief en innovatief gebruik van het internet stimuleren. Valerie Frissen, directeur SIDN fonds, “Nog meer dan tot nu toe het geval is, besteden we daarbij aandacht aan de doorgroei van duurzame projecten met impact door middel van begeleiding, coaching en op het leggen van goede verbindingen met experts, financiers en andere fondsen in het netwerk van het fonds. Ook het versterken van de betrokkenheid van de .nl-registrars bij het fonds staat hoog op de agenda. Ten slotte willen we de komende jaren ook graag de resultaten van al die mooie projecten delen met de buitenwereld en daardoor krachtig uitdragen waar het fonds voor staat: een sterk, open en vrij internet voor iedereen.“

Meer weten?

De belangrijkste punten uit de evaluatie zijn samengevat in de publicatie ‘Evaluatie – 3 jaar SIDN fonds’.

evaluatie_sidnfonds

Downloads

Reacties

Marnie-van-Duijnhoven_Thumbnail

Marnie van Duijnhoven

Woordvoerder

+31 6 46 10 85 22

communicatie@sidn.nl

 • donderdag 14 november 2019

  Over SIDN

  Hoera, het Internet bestaat 50 jaar!

  Frances

  6 Nederlandse internetpioniers geven een uniek kijkje in de geschiedenis

  Lees meer
 • dinsdag 19 juni 2018

  Veilig internet

  Pas op voor malafide bedrijven die jou peperdure domeinnamen aansmeren

  Thumb-fingers-crossed

  Ons advies: laat je niet onder druk zetten

  Lees meer
 • maandag 17 december 2018

  Over SIDN

  Hoogste waardering ooit voor onze dienstverlening: 8,5

  Thumb-customer-satisfaction

  Registrars en andere afnemers zeer tevreden over dienstverlening

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.