Ontmoet SIDN bij Holland Strikes Back

Het internet is uitgegroeid tot een allesomvattende dimensie in ons dagelijks leven. Steeds meer mensen gebruiken het internet steeds intensiever. Bovendien groeit het aantal mogelijkheden dat het internet ons biedt. Daarbij moet je kunnen vertrouwen op de kwaliteit, veiligheid en privacy. Cybercrime wordt helaas ook steeds geraffineerder: het stelen van data, privacy breach, nepnieuws... Tijdens de 4e editie van Holland Strikes Back op 3 oktober staat centraal wat je kunt doen om deze risico’s te pareren. Hier krijgen bezoekers het inzicht, de kennis én tools aangereikt om zich te wapenen tegen cybercrime. Ook SIDN geeft een interessante presentatie en demonstratie over de veiligheid en privacy van thuisnetwerken.

SPIN: Security and Privacy for In-home Networks

Het ‘Internet of Things’ biedt gebruikers nieuwe en spannende apparaten en mogelijkheden, maar de beveiliging ervan lijkt vaak een bijzaak. Dit leidt steeds vaker tot problemen, zoals tot grote DDoS-aanvallen. Met ons project SPIN doen we onderzoek naar methodes om dit soort aanvallen bij de bron aan te pakken: in het thuisnetwerk. Hiermee dragen we bij aan de bescherming van het hele internet, inclusief DNS operators zoals SIDN en onze registrars. Tegelijkertijd geven we met SPIN gebruikers meer grip op hun privacy en security in het Internet of Things. 

Presentatie en demo

Jelte Jansen van SIDN Labs laat in zijn presentatie van 14:05 – 14:25 uur tijdens de plenaire sessie zien wat we met SPIN voor ogen hebben: een open source platform om ‘IoT-powered’ DDoS-aanvallen uit thuisnetwerken aan te pakken en daarbij meteen gebruikers meer grip te geven op hun security en privacy. Aansluitend geeft Marco Davids van 14:30 – 14:55 uur een uitgebreidere demonstratie van het SPIN-systeem en gaat hij in meer detail in op de werking ervan.

Beide sessies bieden ruimte voor het stellen van vragen en het geven van feedback, die we als gebruikelijk erg verwelkomen! Je kunt ons natuurlijk ook bij de borrel aanschieten :-) of stuur ons een email op labs@sidn.nl.

Holland Strikes Back is onderdeel van Alert Online

Holland Strikes Back is onderdeel van de jaarlijks terugkerende Alert Online campagne die dit jaar wordt georganiseerd van 2 tot en met 13 oktober. Het verbindende thema van de campagneweek in 2017 is ‘Cybersecurity Helden’. De week staat in het teken van personen en organisaties die een voorbeeldrol vervullen en Nederlanders stimuleren om met elkaar gevaren, oplossingen, tips en voorbeelden te delen.

Reacties

 • donderdag 13 december 2018

  Kennis

  IDnext en SIDN verdiepen samenwerking

  Thumb-logo-IDnext

  Met gezamenlijk IDnext event willen organisaties een impuls geven aan innovatie op het gebied van digitale identiteiten

  Lees meer
 • donderdag 25 april 2019

  SIDN Labs

  Enabling trust in network services through secure, stable, and transparent internets

  Thumb-trust

  A joint research program of SIDNLabs, University of Amsterdam, University of Twente, SURFnet and NLnet Labs

  Lees meer
 • dinsdag 3 april 2018

  Over SIDN

  Whois niet beschikbaar op 3 april van 05.00 -08.00 uur

  nl-thumbnail_36

  Door onderhoudswerkzaamheden is de Whois tijdelijk niet beschikbaar.

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.