Ontmoet SIDN bij Holland Strikes Back

Het internet is uitgegroeid tot een allesomvattende dimensie in ons dagelijks leven. Steeds meer mensen gebruiken het internet steeds intensiever. Bovendien groeit het aantal mogelijkheden dat het internet ons biedt. Daarbij moet je kunnen vertrouwen op de kwaliteit, veiligheid en privacy. Cybercrime wordt helaas ook steeds geraffineerder: het stelen van data, privacy breach, nepnieuws... Tijdens de 4e editie van Holland Strikes Back op 3 oktober staat centraal wat je kunt doen om deze risico’s te pareren. Hier krijgen bezoekers het inzicht, de kennis én tools aangereikt om zich te wapenen tegen cybercrime. Ook SIDN geeft een interessante presentatie en demonstratie over de veiligheid en privacy van thuisnetwerken.

SPIN: Security and Privacy for In-home Networks

Het ‘Internet of Things’ biedt gebruikers nieuwe en spannende apparaten en mogelijkheden, maar de beveiliging ervan lijkt vaak een bijzaak. Dit leidt steeds vaker tot problemen, zoals tot grote DDoS-aanvallen. Met ons project SPIN doen we onderzoek naar methodes om dit soort aanvallen bij de bron aan te pakken: in het thuisnetwerk. Hiermee dragen we bij aan de bescherming van het hele internet, inclusief DNS operators zoals SIDN en onze registrars. Tegelijkertijd geven we met SPIN gebruikers meer grip op hun privacy en security in het Internet of Things. 

Presentatie en demo

Jelte Jansen van SIDN Labs laat in zijn presentatie van 14:05 – 14:25 uur tijdens de plenaire sessie zien wat we met SPIN voor ogen hebben: een open source platform om ‘IoT-powered’ DDoS-aanvallen uit thuisnetwerken aan te pakken en daarbij meteen gebruikers meer grip te geven op hun security en privacy. Aansluitend geeft Marco Davids van 14:30 – 14:55 uur een uitgebreidere demonstratie van het SPIN-systeem en gaat hij in meer detail in op de werking ervan.

Beide sessies bieden ruimte voor het stellen van vragen en het geven van feedback, die we als gebruikelijk erg verwelkomen! Je kunt ons natuurlijk ook bij de borrel aanschieten :-) of stuur ons een email op labs@sidn.nl.

Holland Strikes Back is onderdeel van Alert Online

Holland Strikes Back is onderdeel van de jaarlijks terugkerende Alert Online campagne die dit jaar wordt georganiseerd van 2 tot en met 13 oktober. Het verbindende thema van de campagneweek in 2017 is ‘Cybersecurity Helden’. De week staat in het teken van personen en organisaties die een voorbeeldrol vervullen en Nederlanders stimuleren om met elkaar gevaren, oplossingen, tips en voorbeelden te delen.

Reacties

 • maandag 26 februari 2018

  Kennis

  De Europese domeinnamenmarkt in 2017: een sterk jaar

  Thumb-Europe

  Groei voor vrijwel alle domeinen

  Lees meer
 • woensdag 24 januari 2018

  Over SIDN

  Aangepaste openingstijden op dinsdag 9 januari

  Thumb-clock-close-up

  Je kunt ons tot 16.00 uur bereiken

  Lees meer
 • dinsdag 26 maart 2019

  Veilig internet

  De eerste stap naar de adoptie van standaarden: weten of je eraan voldoet

  Thumb-icon-checklist

  Internet.nl stimuleert de adoptie van internetstandaarden

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.