Nieuwe CEO Connectis

Per 1 november start Remco Coenen

1 november start Remco Coenen als CEO van Connectis, een van de grootste leveranciers van veilige inlogoplossingen in Nederland. Remco neemt het roer over van Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN en interim CEO van Connectis. Met de komst van Coenen wil Connectis een volgende stap maken in het verwezenlijken van haar groeiambities en werken aan een toekomst van veilige inlogoplossingen en herbruikbare digitale identiteiten.

Thumb-Remco-Coenen

Vanaf 1998 vervulde Remco Coenen in diverse sectoren IT-functies, vanaf 2001 op het niveau van CIO en/of COO. Remco heeft zeer uitgebreide ervaring in o.a. IT-dienstverlening, business development, software- en SaaS-ontwikkeling, opgedaan bij zowel middelgrote bedrijven als bij multinationals. Hij werkte de afgelopen drie jaar als COO voor ARS Traffic & Transport Technology en daarvoor o.a. als directeur IT Infrastructure Services Continental Europe voor Cognizant en verschillende CIO & COO rollen bij internationale financiƫle instellingen. Hij is gepromoveerd op kwaliteitsborging bij de faculteit lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.

Zorgeloos digitaal bestaan voor mensen en organisaties

Sinds 2017 maakt Connectis onderdeel uit van SIDN, het bedrijf dat onder andere verantwoordelijk is voor het .nl-domein. Het .nl-domein is een van de grootste en veiligste landendomeinen ter wereld. Domeinregistratie vormt de kern van de activiteiten van SIDN, maar het bedrijf ontwikkelt daarnaast nieuwe producten en diensten die te maken hebben met digitale identiteit en digitale veiligheid. De diensten van Connectis sluiten hier naadloos bij aan. De acquisitie van Connectis paste dan ook goed bij de ambitie een sterke impuls te geven aan de markt voor digitale identiteiten en daarmee het digitaal bestaan van mensen en organisaties makkelijker en veiliger te maken.

Over Connectis, leverancier van online identificatie-infrastructuur

Connectis is een leverancier van online identificatie-infrastructuur die organisaties, sectoren en landen verbindt. De oplossingen van Connectis maken het mogelijk dat klanten van grote dienstverleners zoals grote (zorg)verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries gemakkelijk en veilig kunnen inloggen met DigiD, eHerkenning, Facebook, Google, eIDAS, Bank-ID/iDIN en vele andere inlogmiddelen. Meer dan 250 organisaties gebruiken de gecertificeerde makelaar voor het online identificeren van meer dan 10 miljoen gebruikers. Ruim 50.000 organisaties maken gebruik van de software en eHerkenningsmiddelen van Connectis voor het veilig inloggen bij publieke en private diensten. 70 procent van alle transacties binnen eHerkenning loopt via de software en infrastructuur van Connectis.

Reacties

Marnie-van-Duijnhoven_Thumbnail

Marnie van Duijnhoven

Communicatiemanager / woordvoerder

+31 6 46 10 85 22

communicatie@sidn.nl

 • vrijdag 27 september 2019

  SIDN Labs

  TTL-waarden voor DNS-records kiezen: hoe doe je dat?

  Thumb-Person-Holding-Pen-Over-Lottery-Ticket

  Het kiezen van DNS time-to-live (TTL) -waarden kan voelen als de loterij. Maar nieuw onderzoek geeft meer inzicht in welke waarden het beste werken voor verschillende toepassingen.

  Lees meer
 • woensdag 27 maart 2019

  Kennis

  Meld je aan voor het SIDN Panel!

  SIDN-panel-man-social-thumbnail

  Geef jouw mening over internet of internetgebruik.

  Lees meer
 • maandag 4 november 2019

  Veilig internet

  Goedkope verbonden thuisapparaten bedreigen onze veiligheid en privacy

  Thumb-circular-futuristic-interface-of-smart-home-automation-assistant

  De controle behouden over thuis- en access-netwerken. Download de whitepaper

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.