Niet 1, niet 2, niet 3, maar zelfs 4 CENTR Awards

Op 8 oktober vond voor de 4e keer de uitreiking plaats van de CENTR Awards in Brussel. De awards worden elke 2 jaar uitgereikt door CENTR, de vereniging van registry’s die dit jaar haar 20-jarig bestaan viert. CENTR kent de awards toe aan mensen, projecten en registry’s die echt een verschil maken voor onze branche. SIDN was voor meerdere award-categorieën genomineerd. Uiteindelijk hebben we 4 CENTR Awards gewonnen en daar zijn we best trots op.

CENTR Innovation Award voor Security Maturity Model

Samen met DENIC, nic.at, SWITCH en DNS Belgium ontvingen we de CENTR Innovation Award voor het CENTR Security Maturity Model. Security is erg belangrijk voor de domeinnaambranche. Daarom ontwikkelden we dit model waarmee registry’s aan de hand van een aantal vastgestelde benchmarks informatie kunnen krijgen over de status van hun securitymaatregelen. Met behulp van een zogenaamde self-assessment scorekaart ontvangt elke registry een evaluatie van sterke en zwakke punten en kan zo maatregelen nemen om de security verder te verbeteren.

CENTR-Awards-Ceremony

Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN, ontvangt de 2019 CENTR Member Award uit handen van Jörg Schweiger, lid van de raad van bestuur van CENTR.

2019 CENTR Member Award

We kregen ook de 2019 CENTR Member Award voor onze uitzonderlijk grote inzet en bijdrage aan CENTR in de afgelopen 2 jaar. Dit uit zich in onze deelname aan diverse working groups als voorzitter of vicevoorzitter, bestuur en taskforces, reacties op onderzoeken en mailings, gastheerschap van meetings en CENTR Jamboree. “CENTR is gezegend met bijzonder actieve leden. Maar SIDN onderscheidde zich de afgelopen 2 jaar duidelijk als een registry die enorm haar steentje bijdraagt”, aldus CENTR. Een mooie erkenning voor al onze inspanningen in de CENTR-gemeenschap.

Working Group Champion

De award voor Working Group Champion gaat naar mensen die de afgelopen 2 jaar van groot belang zijn geweest voor de CENTR-community. Onze marketingmanager, Michiel Henneke, mocht deze prijs mee naar huis nemen voor zijn grote inzet voor de Marketing Working group. Maarten Simon, onze legal en policy manager ontving de prijs voor zijn continue bijdrage aan de Legal Working Group.

CENTR

De awards worden uitgereikt door CENTR, de vereniging van registry’s van met name Europese landendomeinen (ccTLD's). Ze werden dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. Doel van deze awards is om de registry’s te stimuleren om een hoge kwaliteit na te streven en de beste toepassingen te ontwikkelen. Behalve dat CENTR een discussieplatform biedt voor de registry’s, vormt het ook een communicatiekanaal richting partijen die bij de ontwikkeling van internet betrokken zijn, waaronder ICANN.

 • dinsdag 12 november 2019

  Veilig internet

  Overheden en leveranciers pushen gezamenlijk verdere adoptie IPv6

  Thumb-logo-Rijksoverheid

  Streefbeeldafspraak in de maak

  Lees meer
 • dinsdag 30 juli 2019

  Veilig internet

  Zuid-Koreaanse en Vietnamese telco's doen grote IPv6-only-implementaties

  Groeispurt 520x520

  Oost-Aziatische landen trekken een sprint

  Lees meer
 • dinsdag 24 april 2018

  DNSSEC

  2 nieuwe DNSSEC-validerende DNS-diensten gelanceerd

  Thumb+DNSSEC+news

  De afgelopen weken zijn 2 nieuwe DNS-diensten voor het brede publiek gelanceerd, beide voorzien van DNSSEC-validatie.

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.