Meld je aan voor de Staat van het internet 2020

27 februari in het OBA-theater in Amsterdam

Op 27 februari 2020 van 15:00 – 17:00 uur organiseert Waag voor de tweede keer de jaarlijkse lezing de Staat van het internet bij het OBA-theater in Amsterdam. Dit jaar zoomen Jaap Henk Hoepman, universitair hoofddocent bij de Radboud Universiteit Nijmegen en expert in privacy by design en GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg in op onze digitale identiteit: Wie bepaalt, beheert en beschermt mijn online identiteit? Wij zijn mede-organisator van het event.

Wie bepaalt, beheert en beschermt mijn online identiteit?

Het jaar 2020 lijkt een cruciaal jaar te gaan worden voor onze digitale identiteit. De manier waarop we onze identiteit (opnieuw) kunnen gaan inrichten, heeft grote gevolgen voor onze democratische en soevereine toekomst. Kunnen we overal alleen nog maar met onze Facebook- of Google-accounts naar binnen, of krijgen we de mogelijkheid zelf te beslissen welke data we met wie delen? Met andere woorden, hoe krijgen en houden we regie over welke identiteit we online aannemen?

Uitdagingen voor een veilige en democratische digitale identiteit

De Staat van het internet-lezing wordt dit jaar gegeven door Jaap-Henk Hoepman, universitair hoofddocent bij de Radboud Universiteit Nijmegen en expert in privacy by design. Daarnaast houdt hij zich bezig met het onderwerp IT-recht bij de rechtenfaculteit van de Universiteit van Groningen. Met deze unieke combinatie van expertises, steekt Hoepman de peilstok in het internet en gaat hij in op de uitdagingen in het ontwerpen en beheren van een veilige en democratische digitale identiteit.

Politieke consequenties

Na de lezing reageert GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg op de lezing van Hoepman, om vervolgens in een paneldiscussie verder in te gaan op het onderwerp en de politieke consequenties die het met zich meedraagt. Andere sprekers van het panel worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie en aanmelden

Waag organiseert de Staat van het internet met een aantal partners, waaronder OBA en SIDN. Het event vindt plaats in het OBA-theater in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de evenementpagina van de Staat van het internet.

Reacties

 • donderdag 24 januari 2019

  .nl-domeinnaam

  Mooie resultaten dankzij Registrar Scorecard

  Thumb-illustration-charts

  Ruim 1,5 miljoen euro uitgekeerd, adoptie van standaarden sterk gestegen

  Lees meer
 • donderdag 14 november 2019

  Kennis

  Voorwaarden voor aanvragen domein voor stad of regio ongewijzigd

  Thumb-locations-marked-with-pins-on-the-world-map

  Nieuwe aanvraagronde verwacht in 2021 of 2022

  Lees meer
 • woensdag 27 november 2019

  Veilig internet

  Op zoek naar de Koekenbakker van het Jaar

  Thumb-choco-cream-cookies

  ISOC NL en De Datavakbond geven consumenten een stem

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.