Domeinnaambewakings service bewaakt nu alle TLD’s

Onze Domeinnaambewakingsservice (DBS) is continu in ontwikkeling. Recent hebben we de service uitgebreid met de ondersteuning voor andere toplevels. Dit betekent dat DBS niet meer alleen .nl-domeinnamen vindt, maar ook registraties met daarin jouw merknaam onder andere toplevels zoals .com of .amsterdam. Zo krijg je alle domeinnaamregistraties die een bedreiging vormen voor je online reputatie vroegtijdig in beeld.

Wat is de Domeinnaambewakingsservice?

DBS is een monitoringtool waarmee je domeinnaamregistraties ziet die sterk lijken op je merknaam of eigen domeinnaam. DBS is interessant voor bedrijven, organisaties en overheden met een sterk merk, een sterke reputatie of met een e-commerce site/portal waar waardevolle gegevens of persoonsgegevens worden verwerkt. Deze dienst helpt je je merk en online reputatie te beschermen.

Hoe werkt het?

DBS rapporteert de registraties van .nl realtime. Voor de andere TLD’s downloadt DBS iedere 24 uur de zonefiles (database met alle domeinnamen) van de toplevels die hun zonefile publiceren. Er zijn ook registry’s die de zonefile van de TLD onder hun beheer niet publiceren. Dit geldt voor de meeste landendomeinen. Bij deze domeinen doorzoeken we de zone met behulp van een zogenaamde ‘domain name spinner’. De gecombineerde technieken zorgen voor een mondiale dekking.

Meer informatie?

Met deze uitbreiding heb je met DBS een tool tot je beschikking die je optimale bescherming biedt tegen malafide domeinnaamregistraties. Geïnteresseerd? Neem contact op met Pim Pastoors om de mogelijkheden te bespreken. Je bereikt hem via pim.pastoors@sidn.nl of +31 26 352 55 00.

Reacties

Pim-Pastoors

Pim Pastoors

Productmanager

+31 6 570 454 07

pim.pastoors@sidn.nl

 • woensdag 6 februari 2019

  Veilig internet

  Google Chrome waarschuwt gebruikers voor typodomeinnamen

  Chrome+thumb

  Valse url’s herkennen is lastig

  Lees meer
 • maandag 5 november 2018

  Over SIDN

  De toekomst van online authenticatie

  online-authenticatie-thumbnail1

  Download de whitepaper 'De toekomst van online authenticatie' van Connectis

  Lees meer
 • woensdag 12 juni 2019

  Veilig internet

  Goed omgaan met persoonsgegevens ook verantwoordelijkheid ICT’er

  Thumb-privacy-on-digital-background

  AVG leeft vooral bij juristen

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.