Domeinnaambewakingsservice, nu ook als prescan beschikbaar

Sinds eind 2013 wordt onze Domeinnaambewakingservice (DBS) succesvol ingezet voor de detectie van phishing en merkinbreuk. DBS detecteert en monitort domeinnamen die sterk lijken op jouw merk. Onder andere de Rijksoverheid, Ziggo en diverse financiële instellingen maken er naar volle tevredenheid gebruik van. DBS neem je af in de vorm van een abonnement. Je hebt de keuze uit 2 varianten:

 1. DBS web

  Met volledige toegang tot een intuïtieve webinterface waarin je alle resultaten kunt beheren en eenvoudig meldingen kunt categoriseren. De applicatie bevat een workflow en je kunt meldingen eenvoudig doorzetten. Daarnaast bevat de webversie veel handige features waarmee je zelf eenvoudig de instellingen beheert.

 2. DBS feed

  Een eenvoudige data feed voor als je alleen de relevante gegevens wilt ontvangen om bijvoorbeeld in je eigen systeem te verwerken. Je kunt kiezen uit XML, JSON of een e-mailformaat. DBS feed is met name geschikt om grote hoeveelheden zoektermen of merknamen te monitoren.

Geen interesse in een abonnement? Dan biedt de DBS prescan wellicht uitkomst. We doorzoeken de hele .nl-domeinnaamdatabase dan eenmalig op domeinnamen die sterk lijken op jouw merk. Je ontvangt een overzicht van de matches en bijbehorende gegevens. Het voordeel van de prescan is dat je deze naar eigen inzicht periodiek kunt aanvragen.Wil je meer weten over DBS of specifiek over de prescan, neem dan contact op met Pim Pastoors via pim.pastoors@sidn.nl of 06-57045407.

Reacties

Pim-Pastoors

Pim Pastoors

Productmanager

+31 6 570 454 07

pim.pastoors@sidn.nl

 • vrijdag 26 januari 2018

  Over SIDN

  Nieuwe lichting internetprojecten van start

  Thumb+logo+SIDN+fonds

  22 projecten starten met steun van SIDN fonds

  Lees meer
 • maandag 26 november 2018

  Over SIDN

  SIDN Labs host 13e CENTR R&D Workshop

  Thumb-Leiden

  27 en 28 november komt de werkgroep samen in Leiden

  Lees meer
 • woensdag 13 september 2017

  .nl-domeinnaam

  De ene extensie is de andere niet

  Thumb+statistics

  1,65 miljoen unieke websites actief

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.