Derde SIDN TechTalk op 11 december

Meld je aan!

Op woensdag 11 december organiseren wij op ons kantoor de derde SIDN TechTalk. Dit keer rondom het thema ‘Abuse’. Bij SIDN werken we in het hart van het internet in Nederland. Een interessant speelveld, waar we nauw samenwerken met universiteiten en hogescholen. En deelnemen aan diverse (internationale) werkgroepen op het gebied van abuse, veiligheid en data. Ook hebben we relaties met veel interessante (tech)partijen in Nederland. Hoe mooi is het om al deze kennis breder te delen?

Voor wie?

Techneuten & studenten uit de regio Arnhem met passie voor hun vak, die openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en kennis willen delen.

Programma

18.00 – 19.00 uur: Inloop

Als je nog niet gegeten hebt, zorgen wij voor een lekkere maaltijd.

19.00 – 19.45 uur: Talk 1

Hoe houdt Nederland 5,9 miljoen .nl-domeinnamen, 3 miljoen IPv4-adressen en nog veel meer IPv6-adressen schoon? - Wido Potters

De uitstekende internetconnectiviteit, betrouwbare datacenters en hooggekwalificeerde engineers maken Nederland tot een hosting capital. Helaas liften cybercriminelen mee op dat succes en zorgen zij voor abuse op de Nederlandse serverparken. De hostingsector is zich hiervan bewust en neemt steeds meer maatregelen om dit misbruik tegen te gaan. Tijdens deze presentatie beschrijft Wido Potters hoe problemen opgespoord, gemeld en opgeruimd worden. De schaal van deze operatie is immens en vereist slimme, geautomatiseerde oplossingen.

Over Wido Potters Wido Potters werkt sinds 2006 bij de internet serviceprovider BIT. Hij is actief in de sector als lid van de technische commissie van de Vereniging van Registrars en als voorzitter van de brancheorganisatie ISPConnect. Als projectleider bij de Stichting AbuseIO ontwikkelt hij opensourcesoftware in de strijd tegen internetabuse.

19.45 – 20.30 uur: Talk 2

Case politie: hoe spoor je criminelen op die digitaal drugs en medicijnen verhandelen? - Dennis Wijnberg

Een groep criminelen ziet een kans tot het verhandelen van drugs en medicijnen via het internet. Hiervoor richten ze van alles in. Een fysiek kantoor met opslagruimte, maar ook een volledig administratie- en voorraadsysteem om dit af te handelen. Gebaseerd op een echte, recente casus vertelt Dennis de ins en outs. Hoe kwamen ze deze groep op het spoor? Hoe pakten ze het onderzoek aan en pakten ze door? Dennis laat jullie meedenken over de technische mogelijkheden. Ben jij naast een goede techneut ook recherchemateriaal? Over Dennis Wijnberg Dennis Wijnberg is digitaal rechercheur bij de Dienst Landelijke Recherche van de politie. Hij is werkzaam op de afdeling die zich bezighoudt met traditionele criminaliteit met een digitaal aspect. Binnen de onderzoeken die zij uitvoeren is hij verantwoordelijk voor het herkennen en uitvoeren van digitale kansen en het rapporteren in het dossier. Samen met zijn collega’s spoort hij georganiseerde zware misdaad op.

20.30 – 21.00 uur: Borrel & napraten

Waar?

Op ons kantoor in Arnhem. Adres: Meander 501, 6825 MD, Arnhem

Kosten?

Deelname aan de SIDN TechTalk is gratis.

Geïnteresseerd?

 • Het is verplicht om je te aan te melden voor deze bijeenkomst via Meetup. We hebben plek voor max. 60 deelnemers! Meld je hier aan voor de derde SIDN Techtalk op 11 maart.

 • Word lid van onze Meetup-groep en blijf op de hoogte van al onze toekomstige TechTalks.

Aanmelden /afmelden

We rekenen op je komst en hebben voor max. 60 mensen plek. We willen zoveel mogelijk mensen een kans geven om erbij te zijn. Daarom werken we met het volgende no-show principe: mensen die zich aanmelden en zich 1 dag van tevoren of op de dag zelf nog afmelden krijgen een gele kaart. 2 gele kaarten is rood en betekent dat je voorlopig niet mag deelnemen aan een SIDN TechTalk.

 • donderdag 4 juli 2019

  Veilig internet

  CGNAT frustreert alle IP-adres-gebaseerde technieken

  Thumb-abstract-futuristic-cyberspace-with-a-hacked-array-of-binary-data

  IPv4 kraakt in alle voegen

  Lees meer
 • dinsdag 11 december 2018

  Over SIDN

  Guardian360 en SIDN werken samen om mkb veiliger te maken

  Thumb-Arjan-Middelkoop-en-Jan-Martijn-Broekhof-ondertekenen-contract-samenwerking-SIDN-en-Guardian360

  Online security in het mkb kan en moet beter

  Lees meer
 • woensdag 13 november 2019

  Oplossingen

  SIDN blijft registry service provider voor .amsterdam

  dot Amsterdam logo

  Gemeente Amsterdam tekent voor 5 jaar bij

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.