De domeinnaam in het zonnetje op de Dag van de Domeinnaam

Donderdag 1 juni is het de Dag van de Domeinnaam. Op deze dag staat de domeinnaam centraal en organiseert de domeinnaambranche allerlei grote en kleine acties om aandacht te vragen voor domeinnamen. De dag is een initiatief van de Vereniging van Registrars (VvR). SIDN en veel .nl-registrars ondersteunen de actie. Samen laten we het Nederlandse publiek zien dat domeinnamen onmisbaar zijn voor (startende) ondernemers en een belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse economie.

Belang van domeinnamen voor zakendoen

Ondernemen doe je vandaag de dag voor een belangrijk deel online. Bijna alle bedrijven en ondernemers hebben een eigen website. Zo levert het hebben van een website een zzp’er gemiddeld €22.500,- per jaar op. Dit bleek vorig jaar uit ons onderzoek. Een goede domeinnaam draagt bij aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf of webshop. Daarom vragen we op 1 juni breed aandacht voor de waarde van domeinnamen.

Verdien een FonQ-waardebon

Vanuit SIDN hebben we een leuke actie voor iedereen die op 1 juni een .nl-domeinnaam registreert. Deel jouw geregistreerde domeinnaam via Facebook, Twitter of LinkedIn met #dvdd2017 en vertel wat je met deze domeinnaam gaat doen. Dan ontvang je van ons een waardebon t.w.v. €10,- van webshop FonQ.nl. Daarnaast onderzoeken we de waarde van een domeinnaam voor startende ondernemers. De resultaten van dit onderzoek publiceren we op 1 juni op dagvandedomeinnaam.nl.

Acties vanuit de branche

De VvR organiseert net als voorgaande jaren een evenement voor .nl-registrars, met allerlei sprekers uit de domeinnamenbranche. Aanmelden hiervoor is gratis en doe je via www.dagvandedomeinnaam.nl. Daarnaast organiseren diverse .nl-registrars hun eigen acties om aandacht te vragen voor domeinnamen.

1 juni: Dag van de Domeinnaam

Noteer snel in je agenda: 1 juni De Dag van de Domeinnaam. Kijk voor leuke weetjes over domeinnamen, de resultaten van het ondernemersonderzoek en een overzicht van alle activiteiten op www.dagvandedomeinnaam.nl.

Reacties

 • maandag 26 februari 2018

  .nl-domeinnaam

  Juridisch loket voor registrars geopend

  Thumb-legal-advice

  Loket biedt hulp bij vragen over privacy- en ICT-recht

  Lees meer
 • dinsdag 24 april 2018

  DNSSEC

  2 nieuwe DNSSEC-validerende DNS-diensten gelanceerd

  Thumb+DNSSEC+news

  De afgelopen weken zijn 2 nieuwe DNS-diensten voor het brede publiek gelanceerd, beide voorzien van DNSSEC-validatie.

  Lees meer
 • woensdag 17 januari 2018

  Over SIDN

  SIDN en Connectis: een jaar van investeren

  Thumb-Connectis

  De eerste vruchten van de nieuwe strategie

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.