Codeweek: stoom leerlingen klaar voor de toekomst

Van 10 tot 17 oktober is het Codeweek. In die week worden leerlingen en docenten in het primair en voortgezet onderwijs gestimuleerd om aan de slag te gaan met code, ofwel leren programmeren. Deze week verscheen er een special van PrimaOnderwijs.nl over de Codeweek. SIDN sponsort de Codeweek.

Codeweek-special

De special staat vol met informatie en tips over hoe je ‘e-skills’ ontwikkelt bij kinderen en waarom het belangrijk is voor hun toekomst. Leren programmeren stimuleert kinderen bijvoorbeeld om logisch, analytisch en creatief te denken. U leest ook over diverse initiatieven en programma’s om met code aan de slag te gaan. Bekijk de Codeweek-special online

Primaonderwijs-nl_thumbnail

SIDN en de Codeweek

SIDN sponsort de Codeweek omdat programmeren de taal van de toekomst is. Kennis van IT is essentieel voor de toekomst van kinderen. De interesse hiervoor kun je niet vroeg genoeg aanwakkeren. Bovendien werken wij samen met de makers van de Bendoo Box. De Bendoo Box is een complete basisset waarmee kinderen op een speelse manier kennismaken met programmeren met behulp van een Raspberry Pi en het programma Scratch. Kijk op de website Bendoobox.nl voor meer informatie.

De Codeweek

Nieuwe en bestaande initiatieven worden in de Codeweek aan elkaar gekoppeld om het thema ‘leren programmeren’ onder de aandacht te brengen bij kinderen en scholen. Het initiatief vindt ook plaats in andere Europese landen. Dat komt doordat het een initiatief is van voormalig eurocommissaris, Neelie Kroes en haar ‘Young Advisors’.  ECP, Platform voor de InformatieSamenleving, en Stichting Kennisnet zijn de initiatiefnemers van de Nederlandse Codeweek. Meer informatie vindt u op codeweek.nl.

Reacties

 • woensdag 10 oktober 2018

  Veilig internet

  Nog altijd veel Nederlanders online via openbare (onveilige) wifi-netwerken

  Thumb-wifi

  Met deze tips kun je veilig online via openbare wifi-netwerken

  Lees meer
 • woensdag 5 juni 2019

  .nl-domeinnaam

  Een professioneel e-mailadres levert je zakelijk succes op

  Thumb-screenshot-mailbox

  Professioneel adres wordt serieuzer genomen

  Lees meer
 • vrijdag 29 december 2017

  SIDN Labs

  Onze hoogtepunten in 2017

  Thumb-2017-2018

  We lieten zien dat we met ons DNS-onderzoek met de wereldtop meekunnen

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.