Codeweek: start met ‘t programmeer-ABC

Van 11 tot en met 17 oktober vindt weer de Codeweek plaats! De Codeweek is een campagne die leerlingen en docenten in het primair en voortgezet onderwijs stimuleert om aan de slag te gaan met code. Als voorproefje kan er al gestart worden met ‘t nieuwe programmeer-ABC.

ABC van het programmeren

De nieuwe ABC-poster helpt om kennis te maken met veelvoorkomende begrippen waar programmeurs in spé zeker mee te maken krijgen. Maar ook in andere beroepen krijg je steeds meer te maken met codes en digitale technologieën. Daarom is het steeds belangrijker dat iedereen de juiste digitale vaardigheden bezit, niet alleen ict’ers.

ABC-van-het-programmeren

Download gratis de digitale versie van 't ABC van het programmeren

SIDN en de Codeweek

Vorig jaar waren we al betrokken bij de codeweek en dat zetten we dit jaar graag voort. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft er belang bij dat de kennis voor programmeren en ICT op niveau blijft. Dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met ICT en merken dat dit leuk kan zijn. Dat meer mensen kiezen voor een carrière in ICT. Om die reden steunt SIDN de Codeweek.

Codeweek

De Codeweek maakt onderdeel uit van de Europese Codeweek. Een initiatief van Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) en haar ‘Young Advisors’ en van de Europese eSkills for Jobs campagne. In Nederland wordt de Codeweek georganiseerd door Kennisnet en ECP in samenwerking met de Europese Commissie en een groot aantal bedrijven en scholen. Op codeweek.nl vind je meer informatie over de Codeweek of bekijk direct het overzicht van alle activiteiten.

Reacties

 • donderdag 3 januari 2019

  .nl-domeinnaam

  Ondernemers opgelet! Trap niet in de verkooptruc met domeinnamen

  Thumb-CEO-fraud

  Laat je niet onder druk zetten!

  Lees meer
 • vrijdag 26 april 2019

  SIDN Labs

  De privacy van het DNS verhogen met QNAME minimisation

  Thumb-personal-data

  De querynaam minimaliseren

  Lees meer
 • vrijdag 22 september 2017

  Veilig internet

  ABN AMRO en SIDN waarschuwen voor nieuwe vormen van online misbruik

  Thumb-internet-crime

  ABN AMRO en SIDN: aanvallen worden steeds gerichter

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.