Codeweek 2017

Van 7 t/m 22/10 speciale aandacht voor het digitaal vaardig maken van kinderen

Van 7 tot en met 22 oktober vindt dit jaar de Codeweek plaats. Overal in Europa en Nederland vinden activiteiten plaats voor kinderen georganiseerd door scholen, bibliotheken en andere organisaties. Doel: zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met alle facetten van digitale geletterdheid. Kinderen kunnen leren programmeren, hacken of op een andere manier werken aan hun digitale vaardigheden. SIDN steunt Codepact de organisatie achter de campagne Codeweek.

Kinderen veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld

Het dagelijks leven van kinderen digitaliseert in een rap tempo. Over tien jaar ziet de arbeidsmarkt er volledig anders uit dan nu, met beroepen die nu nog niet bestaan. En de grootste veranderingen moeten nog komen. Daarvoor is het nodig dat kinderen veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld en inzicht krijgen in hoe deze wereld in elkaar steekt. Ook basisscholen hebben hier een onmisbare rol.

Codeweek-kalender-2017
http://codeweek.nl/kalender/

Bekijk de activiteiten in de online kalender.

Digitale geletterdheid = computational thinking + informatievaardigheden + mediawijsheid

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die kinderen nodig hebben om zich in de digitale samenleving staande te houden en zichzelf te ontwikkelen. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking met o.a. programmeren tot mediawijsheid. De Codeweek 2017 is de campagneweek van CodePact, het samenwerkingsverband dat streeft naar alle kinderen digitaal vaardig. Ook wij zijn partner van CodePact.

Terugblik Codeweek 2016

In 2016 hebben bijna 1 miljoen (970.000) mensen meegedaan aan één van de 23.000 EU Code Week 2016 evenementen, een record! De evenementen vonden plaats in meer dan vijftig landen wereldwijd, dit waren er 70% meer dan in 2015. Bijna de helft (46%) van de deelnemers waren meisjes of vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 11 jaar.

Reacties

 • donderdag 24 januari 2019

  Over SIDN

  SIDN fonds: nieuwe call & nieuwe lichting projecten van start!

  Thumb+logo+SIDN+fonds

  De 1e call van 2019 opent op 28 januari

  Lees meer
 • woensdag 9 januari 2019

  DNSSEC

  STARTTLS en DANE voor uitgaande mail verplicht voor overheidsorganisaties

  Thumb-e-mail

  DANE-validatie toegevoegd aan ptolu-lijst

  Lees meer
 • vrijdag 1 juni 2018

  Over SIDN

  AI-Pioniers met steun van SIDN fonds van start

  Thumb+logo+SIDN+fonds

  8 projecten op het gebied van Responsible AI

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.