Codeweek 2017

Van 7 tot en met 22 oktober vindt dit jaar de Codeweek plaats. Overal in Europa en Nederland vinden activiteiten plaats voor kinderen georganiseerd door scholen, bibliotheken en andere organisaties. Doel: zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met alle facetten van digitale geletterdheid. Kinderen kunnen leren programmeren, hacken of op een andere manier werken aan hun digitale vaardigheden. SIDN steunt Codepact de organisatie achter de campagne Codeweek.

Kinderen veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld

Het dagelijks leven van kinderen digitaliseert in een rap tempo. Over tien jaar ziet de arbeidsmarkt er volledig anders uit dan nu, met beroepen die nu nog niet bestaan. En de grootste veranderingen moeten nog komen. Daarvoor is het nodig dat kinderen veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld en inzicht krijgen in hoe deze wereld in elkaar steekt. Ook basisscholen hebben hier een onmisbare rol.

Codeweek-kalender-2017
http://codeweek.nl/kalender/

Bekijk de activiteiten in de online kalender.

Digitale geletterdheid = computational thinking + informatievaardigheden + mediawijsheid

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die kinderen nodig hebben om zich in de digitale samenleving staande te houden en zichzelf te ontwikkelen. Van informatievaardigheden tot je veilig kunnen bewegen op internet, van computational thinking met o.a. programmeren tot mediawijsheid. De Codeweek 2017 is de campagneweek van CodePact, het samenwerkingsverband dat streeft naar alle kinderen digitaal vaardig. Ook wij zijn partner van CodePact.

Terugblik Codeweek 2016

In 2016 hebben bijna 1 miljoen (970.000) mensen meegedaan aan één van de 23.000 EU Code Week 2016 evenementen, een record! De evenementen vonden plaats in meer dan vijftig landen wereldwijd, dit waren er 70% meer dan in 2015. Bijna de helft (46%) van de deelnemers waren meisjes of vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 11 jaar.

Reacties

 • maandag 15 april 2019

  Veilig internet

  Vergroot je veiligheidsbewustzijn!

  iStock-876819100-laptop-inloggen-met-mobiel-thumbnail

  Check de tips om bewuster om te gaan met online veiligheid in je onderneming.

  Lees meer
 • dinsdag 8 januari 2019

  Over SIDN

  Honderdste gemeente bereikbaar via IPv6

  Thumb-tally-paper

  Nog een lange weg te gaan

  Lees meer
 • dinsdag 24 april 2018

  DNSSEC

  Ondertekening overheidsdomeinen loopt gestaag door

  Thumb+DNSSEC+news

  80% van de overheidswebsites is inmiddels gesigneerd

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.