Bestuur SIDN Fonds compleet

Trude Maas-de Brouwer en Berend van Dalfzen zijn benoemd tot bestuursleden van het SIDN Fonds. Dit fonds is begin mei formeel opgericht door SIDN, het bedrijf achter het .nl. Het fonds start begin 2015 met de financiële ondersteuning van projecten die zich richten op het versterken van de maatschappelijke en economische waarde van het internet in Nederland.

Eerder maakte SIDN al bekend dat Eddy Schuyer (voorzitter), Henri de Jong (Mijndomein) en Willem van Waveren (lid raad van toezicht SIDN) bestuurslid zijn geworden. Met de benoeming van de laatste twee bestuursleden is het bestuur van het SIDN Fonds compleet.

Trude Maas-de Brouwer en Berend van Dalfzen

Trude Maas-De Brouwer

Trude Maas is onafhankelijk bestuurder en toezichthouder. Haar specialiteiten zijn talentontwikkeling, onderwijs en innovatie. Daarnaast was ze in 1998-1999 en 2002-2007 lid van de Eerste Kamer voor de Partij van de Arbeid en in die rol onder andere voorzitter van de vaste Commissie voor Wetenschapsbeleid en Hoger Onderwijs en verantwoordelijk voor de portefeuille Economische Zaken. Tussen 1971 en 1998 bekleedde ze management- en directiefuncties bij BSO/Origin en CITO. Van 1999 tot 2006 was ze president van de door haar opgerichte Hay Group Vision Society. Zij was tot 2013 voorzitter van de van Leer Group Foundation. Momenteel is ze onder meer voorzitter van de raad van advies van het College Bescherming Persoonsgegevens.

Berend van Dalfzen

Berend van Dalfzen is op voordracht van de Vereniging van Registrars benoemd als bestuurslid. Tot 1 september was hij commercieel directeur van Vevida Services BV. Nu is hij werkzaam als commercieel directeur van Realtime Register. Ook is hij voorzitter van de marketing/communicatie-commissie van de Vereniging van Registrars. Tijdens zijn executive MBA-opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in goede-doelen-marketing. Daarnaast is hij betrokken geweest bij de oprichting van twee fondsen die gelijkenissen vertonen met het SIDN Fonds.

SIDN Fonds

Het SIDN Fonds gaat projecten financieel ondersteunen die gericht zijn op het stimuleren van innovatie, onderwijs en onderzoek, het verhogen van veiligheid en vertrouwen, het verbreden van toepassingen en het vergroten van zinvol gebruik van het internet in Nederland. Het SIDN Fonds wil daarmee een bijdrage leveren aan het versterken van de economische en maatschappelijke waarde van het internet en zo een extra impuls geven aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Het startvermogen van het fonds is circa vijf miljoen euro. SIDN is van plan om het fonds ook daarna structureel te blijven ondersteunen.

Reacties

 • maandag 17 december 2018

  SIDN Labs

  Jaar 2 van SPIN

  Thumb-metalen-robot---spin-op-oppervlak-met-binaire-code

  We voerden veel verbeteringen door

  Lees meer
 • woensdag 28 maart 2018

  .nl-domeinnaam

  SIDN analyseert belsimpel.nl

  SIDN-analyseert-Belsimpel-thumbail

  Van een startkapitaal van € 2.000,- naar een omzet van € 200 miljoen

  Lees meer
 • donderdag 20 september 2018

  .nl-domeinnaam

  ACM eerste overheidspartij die SIDN kan dwingen domeinnamen uit de lucht te halen

  Thumb-ACM

  Wij verwelkomen deze bevoegdheid

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.