Prins Constantijn voorzitter raad van advies SIDN Fonds

ZKH Prins Constantijn van Oranje is op 27 oktober benoemd tot voorzitter van de raad van advies van het SIDN Fonds. Dit fonds is begin mei formeel opgericht door SIDN, het bedrijf achter .nl. Het fonds start begin 2015 met de financiële ondersteuning van projecten die zich richten op het versterken van de maatschappelijke en economische waarde van het internet in Nederland.

De raad van advies wordt samengesteld uit experts en vertegenwoordigers van de internetgemeenschap en ondersteunt het fonds met name bij de beoordeling van projectvoorstellen.

Prins Constantijn

Prins Constantijn werkt sinds 10 februari 2010 in het kabinet van Eurocommissaris Neelie Kroes, Commissaris voor Digitale Agenda, waarvan hij sinds april 2013 Kabinetschef is. Daarvoor leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation, het Information Economics Policy team van RAND Europe en was hij management consultant bij Booz Allen Hamilton.

Raad van advies

De raad van advies ondersteunt de directie en het bestuur van het fonds met raad en daad bij het realiseren van zijn doelstellingen, in het bijzonder door te adviseren over welke projecten voor financiering in aanmerking komen. De adviesraad wordt samengesteld uit deskundigen en vertegenwoordigers uit de Nederlandse internetgemeenschap. Valerie Frissen, directeur SIDN Fonds: “De directie en het bestuur van het fonds zijn erg blij met de beschikbaarheid van Prins Constantijn voor deze uitdagende functie. Hij heeft immers een belangrijke rol gespeeld in de Europese discussie over de toekomst en de veiligheid van het internet. Met zijn expertise kunnen we sneller in praktijk brengen waarvoor we opgericht zijn: het financieren van projecten die verschil gaan maken in Nederland.”

Wat is het SIDN Fonds?

Het SIDN Fonds gaat projecten financieel ondersteunen die gericht zijn op het stimuleren van innovatie, onderwijs en onderzoek, het verhogen van veiligheid en vertrouwen, het verbreden van toepassingen en het vergroten van zinvol gebruik van het internet in Nederland. Het SIDN Fonds wil daarmee een bijdrage leveren aan het versterken van de economische en maatschappelijke waarde van het internet en zo een extra impuls geven aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Het startvermogen van het fonds is circa vijf miljoen euro. SIDN is van plan om het fonds ook daarna structureel te blijven ondersteunen.

Reacties

 • dinsdag 11 december 2018

  Over SIDN

  Guardian360 en SIDN werken samen om mkb veiliger te maken

  Thumb-Arjan-Middelkoop-en-Jan-Martijn-Broekhof-ondertekenen-contract-samenwerking-SIDN-en-Guardian360

  Online security in het mkb kan en moet beter

  Lees meer
 • maandag 4 februari 2019

  Over SIDN

  Verouderd IPv4-gebaseerd internet ongeschikt voor peer-to-peer toepassingen

  Thumb-gaming-on-laptop

  NAT bederft spelbeleving

  Lees meer
 • woensdag 16 januari 2019

  Veilig internet

  Domeinnaamhouders en operators moeten testen op EDNS-compliance

  Thumb-error-people-inside-computer

  Domeinnamen op gemankeerde servers mogelijk onbereikbaar na 1 februari

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.