Al 900 Rotterdamse basisschoolleerlingen leerden programmeren

Connectis, SIDN en TU Delft bieden sinds mei alle basisscholen in Rotterdam de kans om te leren programmeren. Van de ruim 200 basisscholen in Rotterdam maakten tot nu toe 40 scholen gebruik van dit aanbod. Studenten van de TU Delft gaven al zo’n 900 leerlingen van groep 6 t/m 8 programmeerles.

Leren gestructureerd te denken voor beroepen van de toekomst

Met deze programmeerlessen willen we kinderen al op jonge leeftijd laten zien hoe leuk programmeren is. Niet met als doel om allemaal programmeurs van ze te maken, maar vooral om ze te leren gestructureerd te denken. De wereld van nu verandert zo snel en we weten ook nog niet hoe de beroepen van de toekomst er precies uit gaan zien. In de programmeerlessen leer je ‘computational thinking’, een vaardigheid die bij alle beroepen van pas komt.

Programmeren integreren in lesprogramma

De Hildegardisschool is een van de basisscholen in Rotterdam die zich aanmeldde voor de lessen. De leerlingen zijn erg enthousiast over de programmeerlessen en willen best vaker dan 1 keer per week programmeerles volgen. Ook de school is positief en vindt dat meer scholen moeten ervaren wat het inhoudt. Dat opent de mogelijkheden om programmeren tot een vast onderdeel van het lesprogramma te maken.

Rotterdamse basisschool? Meld je aan!

Zit jouw basisschool in Rotterdam en heb je interesse in de programmeerlessen? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier. Heb je vragen? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact op met Lieske Yntema van de TU Delft via 06-25322883 of lieskeyntema@gmail.com.

Reacties

 • dinsdag 16 juli 2019

  SIDN Labs

  TimeNL: de duidelijke NTP-dienst van SIDN Labs

  Thumb-LCD-clock-display-macro

  Het belang van goede tijdmeting en -synchronisatie

  Lees meer
 • maandag 12 maart 2018

  Kennis

  Weet wat je verzamelt

  De Algemene Verordening Gegevensbescherming raakt ook de domeinnaambranche

  Lees meer
 • dinsdag 25 juni 2019

  Veilig internet

  Overzichtelijker en sneller misbruikbeheer voor Meldpunt Kinderporno

  Thumb-logo-AbuseIO

  SIDN fonds ondersteunt AbuseIO bij ontwikkeling van open source toolkit

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.