Gratis technieklespakket voor 2.700 basisscholen

Basisschoolleerlingen klaarmaken voor de digitale toekomst

De wereld om ons heen verandert razendsnel en de technologische innovaties volgen elkaar in rap tempo op. De nieuwe regering onderkent deze verandering door digitale geletterdheid in 2019 wettelijk te verankeren in het nieuwe onderwijscurriculum. Dit initiatief wordt toegejuicht en extra kracht bijgezet door het bedrijfsleven, dat graag wil meehelpen om deze doelstelling te bereiken en kinderen digitale vaardigheden bij te brengen. Dankzij een unieke samenwerking van Reshift Digital, Creative Kids Concepts (CKC) en SIDN ontvangen de 2.700 basisscholen die zijn aangesloten bij CKC, gratis het lespakket Bendoo Arduino Box. Zo willen de 3 organisaties meer kinderen enthousiast maken voor techniek en technologie.

Alle aangesloten basisscholen kunnen op de IPON onderwijsvakbeurs (7 en 8 februari 2018) deze nieuwe techniekbox gratis afhalen op de stand van De Techniek Torens!

Je eigen stoplicht programmeren is kinderspel

Met deze techniekbox leren kinderen de basisprincipes van technologie en programmeren op een leuke en interactieve manier. De Bendoo Arduino Box is gebouwd rondom de microcomputer Arduino en bevat een compleet lesprogramma van 8 lessen (inclusief docentenhandleiding), die is samengesteld door de onderwijsexperts van Creative Kids Concepts.

“Als de eerste lampjes gaan branden en de bliep-geluiden klinken, zie je de ogen van de kinderen twinkelen. Het leuke van dit maakonderwijs is dat kinderen spelenderwijs leren en dit ook aan elkaar doorgeven.”

Met het gratis techniekpakket leren kinderen eerst hoe een computer nou precies werkt. Gedurende de lessen ontdekken de leerlingen hoe ze zelf een volledig geautomatiseerd techniekproject, zoals een digitale piano, een verkeerslicht en een automatisch plantbewateringssysteem kunnen maken en programmeren. “We willen de fun van iets maken en de werking van technologie laten zien en hopen zo kinderen enthousiast te maken voor technologie,'' verklaart initiatiefnemer Ramon Wieleman van Reshift Digital. “Als de eerste lampjes gaan branden en de bliep-geluiden klinken, zie je de ogen van de kinderen twinkelen. Het leuke van dit maakonderwijs is dat kinderen spelenderwijs leren en dit ook aan elkaar doorgeven.”

Straks kan ieder kind programmeren

“Om de innovatiekracht van Nederland naar de toekomst toe te waarborgen, is het van groot belang dat kinderen naast gebruikers, ook makers van digitale technologie worden. Het is aan ons - het bedrijfsleven - om deze generatie hiervoor klaar te stomen”, aldus Ramon Wieleman van Reshift Digital. “We zijn dan ook zeer verheugd dat we dankzij samenwerking met onze partner SIDN deze technieklessen gratis kunnen aanbieden aan bassischolen.”

Geen tijd te verliezen

Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN: “We zijn erg blij dat het nieuwe kabinet digitale vaardigheden gaat verankeren in het curriculum. Maar daarmee zijn we er nog niet. De wereld om ons heen digitaliseert in rap tempo. We hebben dus geen tijd te verliezen. Met dit gratis lespakket hopen we een extra versnelling te geven en basisscholen te helpen om met digitale geletterdheid aan de slag te gaan.”

Bendoo-arduino-box-article

Over Reshift Digital

Reshift Digital bereikt als grootste tech-mediahuis van Nederland maandelijks meer dan 6 miljoen mensen met toonaangevende merken als Kieskeurig.nl, Computer!Totaal en Computer Idee. Reshift organiseert de vakbeurs IPON voor innovatie en ICT in het onderwijs en kennisevenementen, zoals J-Fall en IoT Tech Day. Reshift inspireert kinderen op een eigentijdse manier om met technologie in aanraking te laten komen dankzij de technologiepakketten van Bendoo Box en door coding events van Devoxx4Kids.

Over Creative Kids Concepts

Creative Kids Concepts faciliteert de leerkracht in het basisonderwijs om op een leuke en gemakkelijke manier, op kennisintensieve gebieden, uitdagend onderwijs te bieden aan de leerlingen. Daartoe levert CKC complete, hoogwaardige, laagdrempelige lesmethodes (inclusief alle benodigde materialen en leskisten), die direct structureel en schoolbreed inzetbaar zijn.

Creative Kids Concepts heeft zo 3 innovatieve, creatieve lesmethodes ontwikkeld voor de basisschool: De Techniek Torens (voor Wetenschap-& techniekeducatie), De Pittige Plus Torens (creatieve verrijking voor meer- en hoogbegaafden) en Het KunstKabinet (voor kunst- en erfgoededucatie). Meer info: creativekidsconcepts.com.

Reacties

 • woensdag 13 november 2019

  Oplossingen

  SIDN blijft registry service provider voor .amsterdam

  dot Amsterdam logo

  Gemeente Amsterdam tekent voor 5 jaar bij

  Lees meer
 • dinsdag 3 september 2019

  Oplossingen

  SPIN klaar voor integratie door marktpartijen

  Thumb-metalen-robot---spin-op-oppervlak-met-binaire-code

  Community en andere marktpartijen aan zet

  Lees meer
 • dinsdag 26 februari 2019

  .nl-domeinnaam

  Domain Connect: nieuwe standaard die domeinnaamgebruik vereenvoudigt

  Thumb-domain-names-web-concept

  Een niet gebruikte domeinnaam, wordt vaak niet verlengd

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.