U heeft een .nl-domeinnaam bedacht, maar wilt u weten of deze nog beschikbaar is, of wilt u weten wie de eigenaar van een bepaalde domeinnaam is? Dat doet u via de Whois op de SIDN-website. Op deze pagina leest u meer over wat een domeinnaam is, de werking van de Whois en de privacy van persoonsgegevens.

Ik zoek een domeinnaam

In de Whois zoekt u eenvoudig de beschikbaarheid op van de domeinnaam

Let op! U kunt de Whois alleen gebruiken voor .nl-domeinnamen.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam op internet die u bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een persoonlijk e-mailadres of waarmee u  uw website bereikbaar kunt maken op internet. Lees de uitgebreide uitleg over wat een domeinnaam is en aan welke voorwaarden die moet voldoen, via  domeinnaam uitgelegd.

nl image domeinnaam zoeken Hoe werkt de Whois?

Met de Whois kunt u de status van een domeinnaam opzoeken of informatie opvragen over een al bestaande domeinnaam. U kunt per 24 uur vijfhonderd keer de status van een domeinnaam opzoeken vanaf één IP-adres. Let op: het opvragen van gegevens over de houder van een bestaande domeinnaam kan slechts vijftien keer per 24 uur. Lees meer over de mogelijke statussen van een domeinnaam.

Omgaan met privacygevoelige gegevens in de Whois

Als u via de Whois meer informatie opvraagt over een bestaande domeinnaam kunt u ook de registratiegegevens inzien. We vragen u dan om een akkoordverklaring waarmee u bevestigt zorgvuldig met deze gegevens om te zullen gaan. Lees meer waarom wij deze gegevens tonen en hoe wij ze beschermen in de Whois via SIDN en privacy.

Downloads