Waarom een .nl-domeinnaam?

Ondernemen zonder een eigen website is vrijwel onmogelijk in deze tijd. Wanneer je als Nederlandse ondernemer een extensie voor je domeinnaam moet kiezen, heb je verschillende opties zoals .nl, .com, .net, .org en sinds kort zelfs .amsterdam. Waarom zou je kiezen voor .nl?

Je hebt meer klik met .nl

.nl is de populairste domeinnaamextensie van Nederland. Jaarlijks worden er meer dan 750.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd. Vooral voor ondernemers is .nl een aantrekkelijk domein. Wat maakt .nl de beste keuze voor jou als ondernemer? De voordelen op een rijtje.

80% van de internetgebruikers koopt het liefst bij .nl

Waar doen Nederlandse internetgebruikers het liefst hun online aankoop als ze mogen kiezen tussen domeinnamen met verschillende extensies? Dan kiest 80% voor .nl. Dat percentage stijgt naarmate het belang van de aankoop groter wordt. Een .nl-domeinnaam draagt daardoor bij aan meer omzet voor jou als ondernemer (Bron: Trends in Internetgebruik 2016, SIDN, GfK).

Betere vindbaarheid, meer traffic

.nl is de extensie van Nederland. Mede daarom worden domeinnamen die eindigen op .nl sneller getoond in Nederlandse zoekresultaten dan andere domeinnamen. Dit effect wordt versterkt, doordat gebruikers in hun zoekresultaten sneller klikken op .nl-domeinnamen. Daardoor neemt de gebruikersrelevantie van een .nl sneller toe dan die van andere domeinnamen. Dit leidt tot een hogere ranking in zoekmachines en dus meer business voor jou als ondernemer.

Meer vertrouwen is meer conversie

Niet alleen klikken gebruikers sneller op een .nl, zij vertrouwen een .nl-domeinnaam ook sneller. Dat verlaagt de drempel om op een .nl-website zaken te doen. Sterker nog: wanneer het belang van een transactie hoger wordt neemt de voorkeur voor .nl bij een gebruiker toe.

.nl is het Nederlandse domein: dichtbij en vertrouwd

Vertrouwen wordt versterkt doordat consumenten graag zaken doen met een partij die dichtbij is. Ook online. Als het Nederlandse domein heeft .nl die associatie meer dan welk ander domein dan ook. Gebruikers vinden vooral ‘dichtbij’, ‘vertrouwd’, ‘betrouwbaar’, ‘veilig’ en ‘waardevast’ bij het .nl-domein passen.

.nl is aantoonbaar veiliger

SIDN, hosters & internetproviders zijn verenigd in het initiatief abuse204.nl om het internet veilig te houden. Zo worden fake webshops, phishers en verspreiders van malware bestreden. Met succes. Uit diverse onderzoeken (o.a. McAfee pdf) blijkt al jaren dat de kans op misbruik vanaf een .nl-domein aanzienlijk kleiner is dan vanaf een .com of ander domein.

Een vanzelfsprekende keuze voor zakelijk gebruik

Een Nederlandse internetgebruiker bezoekt per maand ruim 250 verschillende websites. Welke extensies die hebben hangt af van de toepassing. Bezoekt hij sites voor ‘serieuze’ toepassingen als business, nieuws, informatie en webshops dan eindigen deze vrijwel altijd op .nl. Daarom associeert de Nederlandse internetgebruiker .nl sterk met zakendoen en ondernemen.

Wanneer je een extensie voor je website gaat kiezen, is het goed om deze informatie in je achterhoofd te houden. De uitstraling van je website begint bij je domeinnaam.

Downloads

Reacties

 • donderdag 6 september 2018

  Veilig internet

  Hackers stelen salaris via gehackte e-mailadressen

  veilig+wachtwoord+tumbnail

  Tips voor veilige wachtwoorden

  Lees meer
 • donderdag 14 februari 2019

  Veilig internet

  Nieuwe versie SPIN beschikbaar voor CPE-developers

  spin4home-IoT-iconen-thumbnail

  Een open source bouwblok voor de beveiliging van smarthomes

  Lees meer
 • maandag 29 januari 2018

  .nl-domeinnaam

  73% van de zakelijke registrants kiest .nl

  Thumb-illustration-charts

  Omdat het makkelijk gaat en omdat ze het betrouwbare imago van .nl waarderen

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.