Onze mensen

Maak kennis met de afdelingen binnen SIDN en ontdek in welk domein jouw ambitie wordt waargemaakt! In totaal zijn we met ruim 100 collega’s en werken we vanuit ons hoofdkantoor in Arnhem.

Direct naar de afdeling:

Onze organisatiestructuur

SIDN-organisatieschema
https://images.ctfassets.net/yj8364fopk6s/2IjeeOEUAH7ZjAxrKFHXBB/8f093f935f4efa94424023f204ca006d/Organisatieschema_-_NL_-_januari_2020.jpg

SIDN Operations

Onder SIDN Operations vallen de afdelingen Customer support en ICT

 • Customer support

Onze afdeling customer support heeft een belangrijke rol in het registreren en beheren van alle .nl-domeinnamen. We staan klaar om alle klantvragen zo snel en goed mogelijk te beantwoorden. Dit gaat via mail of telefoon, maar ook via social mediakanalen zoals Twitter. Om onze kwaliteit van dienstverlening, en daarmee onze klanttevredenheid, te kunnen waarborgen, ontwikkelen we onszelf continu. Waar we mogelijkheden zien, verbeteren we onze klantprocessen, zodat we onze klanten zo optimaal van dienst zijn. Andere zaken waar we ons mee mee bezig houden zijn bijvoorbeeld abusebestrijding en juridische zaken zoals het bieden van mediation aan bij domeinnaamgeschillen.

 • ICT

Bij onze afdeling ICT draait het om de techniek. De afdeling ICT is verantwoordelijk voor de automatisering binnen SIDN. Uiteraard gaat er veel aandacht uit naar de applicaties voor het registreren en publiceren van domeinnamen binnen de .nl-zone op het internet. De ontwikkeling van nieuwe diensten en functionaliteit is belegd in 3 agile teams binnen SIDN. Binnen de afdeling hebben we verschillende teams met hun eigen specialismen:

ICT-operations

Bij operations zijn we verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en de beschikbaarheid van onze corebusiness, DNS, DRS, het netwerk, de platformen, tooling en bijbehorende beveiliging.

ICT-development

Bij development zijn we verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van software voor bestaande én nieuwe diensten en functionaliteit. Daarnaast zorgen we voor de kwaliteitsborging van de door SIDN ontwikkelde IT-applicaties, door deze te testen op basis van bedrijfsrisico’s.

ICT algemeen

Bij ICT algemeen zorgen we voor alle overige ICT-zaken waaronder het opzetten van de ICT jaarplannen en -budgetten.

SIDN Commercieel

Onze commerciële afdeling is verantwoordelijk voor het in markt zetten van onze diensten. Dit doen we door goed te luisteren naar onze registrars, zodat we onze dienstverlening waar nodig kunnen verbeteren en uitbreiden. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe, gerelateerde proposities die bijdragen aan een makkelijker, toegankelijker en veiliger internet. Momenteel zijn we dan ook hard bezig om proposities te ontwikkelen op het gebied van online security en digital identity, zodat we onze waarde voor de maatschappij en economie kunnen vergroten. Een voorbeeld daarvan is Cybersterk, een cybersecurity product voor het mkb. Ons totale portfolio zetten we in de markt via diverse on- en offline kanalen.

SIDN Labs

Wij zijn het researchteam van SIDN. Onze doelstelling is het verhogen van de veiligheid en weerbaarheid van het communicatietraject tussen op het internet aangesloten apparaten door middel van empirisch, op metingen gebaseerd onderzoek en het prototypen en evalueren van nieuwe internetsystemen en -tools. Onze onderzoeksresultaten maken we beschikbaar en geschikt voor de bredere internetgemeenschap. Daarnaast passen we deze resultaten toe op specifieke operationele uitdagingen waarmee SIDN te maken heeft en krijgt.

Stafafdelingen

Het verbinden van mensen en organisaties voor een zorgeloos digitaal bestaan kunnen we niet zonder onze stafafdelingen. Zij bieden optimale ondersteuning, advies en inzichten om SIDN verder te helpen.

• Finance & control

Iedere financieel gezonde organisatie ontvangt geld en zorgt ervoor dat rekeningen op tijd betaald worden. Zo ook bij SIDN. Hier zorgt onze afdeling Finance & control voor. We verzamelen financiële gegevens zodat we de organisatie op een goede manier kunnen adviseren bij het maken van strategische keuzes. Maar verzorgen ook maandelijkse rapportages voor de Raad van Toezicht en het management. Daarnaast zorgen we voor de nodige financiële expertise bij projecten.

• Communicatie

Communicatie is overal en de hele dag door! Maar als het gaat om de strategische, externe of interne communicatie van SIDN, moet je bij de afdeling Communicatie zijn. We beheren diverse communicatiemiddelen, zoals de websites, social media en nieuwsbrieven van SIDN en zijn het eerste aanspreekpunt voor de media. Daarnaast ondersteunen we collega’s bij het overbrengen van de juiste boodschap naar de verschillende doelgroepen.

• HRM

In een continu veranderende omgeving en een steeds internationaler wordende markt, is de ontwikkeling van medewerkers en het aantrekken van nieuwe collega’s een belangrijk speerpunt. Bij de afdeling HRM zorgen we er dan ook voor dat medewerkers topprestaties kunnen leveren in een inspirerende werkomgeving.

• Legal

We zijn een expert op het gebied van domeinnamen en het internet. Bij Legal houden we ons dan ook bezig met alle juridische aspecten van de organisatie, zowel het registratiebeleid als inkoopcontracten en de afhandeling van geschillen. Daarnaast zijn we vraagbaak voor de specialisten van onze customer support afdeling in juridische zaken.

• Security

Bij Security zorgen we er mede voor dat de primaire dienstverlening van SIDN, zoals DNS, DRS en Whois, op een veilige en betrouwbare manier worden aangeboden aan onze klanten. Security wordt geïnitieerd en gestimuleerd door onze security officer, maar is uiteindelijk een taak van alle SIDN’ers.

• Ondersteuning

Onze managementassistentes zorgen voor een goede ondersteuning van de verschillende afdelingsmanagers en directie, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Daarnaast zorgt receptie en facilitair voor een optimale werkomgeving en een warm welkom van onze gasten.

Kom ook bij ons werken

Ontdek SIDN en bekijk ons actuele vacatureaanbod op werkenbijsidn.nl.

balkonfoto

Downloads

 • donderdag 6 september 2018

  Kennis

  E-Commerce in China. Kans voor Nederlandse ondernemers?

  Thumb-China

  Nederland heeft in China een betrouwbare reputatie

  Lees meer
 • donderdag 5 juli 2018

  Kennis

  Succesvol webinar over de ontwikkelingen in de Registar Scorecard

  Thumb-webinar-blue

  Bekijk het webinar en download de presentatie

  Lees meer
 • dinsdag 24 april 2018

  DNSSEC

  Ondertekening overheidsdomeinen loopt gestaag door

  Thumb+DNSSEC+news

  80% van de overheidswebsites is inmiddels gesigneerd

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.