Je hebt meer klik met .nl

.nl is de populairste domeinnaamextensie van Nederland. Jaarlijks worden er meer dan 750.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd. Vooral voor ondernemers is .nl een aantrekkelijk domein. Wat maakt .nl de beste keuze voor ondernemers? De voordelen op een rijtje.

80% internetgebruikers koopt het liefst bij .nl

Waar doen Nederlandse internetgebruikers het liefst hun online aankoop als ze mogen kiezen tussen domeinnamen met verschillende extensies? Dan kiest 80% voor .nl. Dat percentage stijgt naarmate het belang van de aankoop groter wordt. Een .nl domeinnaam draagt daardoor bij aan meer omzet voor jou als ondernemer (Bron: Trends in Internetgebruik 2016, SIDN, GfK).

Betere vindbaarheid, meer traffic

.nl is de extensie van Nederland. Mede daarom worden domeinnamen die eindigen op .nl sneller getoond in Nederlandse zoekresultaten dan andere domeinnamen. Dit effect wordt versterkt, doordat gebruikers in hun zoekresultaten sneller klikken op .nl-domeinnamen. Daardoor neemt de gebruikersrelevantie van een .nl sneller toe dan die van andere domeinnamen. Dit leidt tot een hogere ranking in zoekmachines en dus meer business voor jouw als ondernemer.

Naar welke website ga je om schoenen te kopen? (Bron: Trends in Internetgebruik 2016, SIDN, GfK)

Schoenen.nl 68%
Schoenen.com 16%
Overige extensies/weet niet 16%

Meer vertrouwen is meer conversie

Niet alleen klikken gebruikers sneller op een .nl, zij vertrouwen een .nl-domeinnaam ook sneller. Dat verlaagt de drempel om op een .nl-website zaken te doen. Sterker nog: wanneer het belang van een transactie hoger wordt neemt de voorkeur voor .nl bij een gebruiker toe.

.nl is het Nederlandse domein: dichtbij en vertrouwd

Vertrouwen wordt versterkt doordat consumenten graag zaken doen met een partij die dichtbij is. Ook online. Als het Nederlandse domein heeft .nl die associatie meer dan welk ander domein dan ook.

Waarmee associeer je .nl? (Bron: Trends in Internetgebruik 2016, SIDN, GfK) De top 5:

1.  Dichtbij
2.  Vertrouwd
3.  Betrouwbaar
4.  Veilig
5.  Waardevast

.nl is aantoonbaar veiliger

SIDN, hosters & internetproviders zijn verenigd in het initatief abuse204.nl om het internet veilig te houden. Zo worden fake webshops, phishers en verspreiders van malware bestreden. Met succes. Uit diverse onderzoeken (o.a. McAfee pdf) blijkt al jaren dat de kans op misbruik vanaf een .nl-domein aanzienlijk kleiner is dan vanaf een .com of ander domein.

Een vanzelfsprekend keuze voor zakelijk gebruik

Een Nederlandse internetgebruiker bezoekt per maand ruim 250 verschillende websites. Welke extensies die hebben hangt af van de toepassing. Bezoekt hij sites voor ‘serieuze’ toepassingen als business, nieuws, informatie en webshops dan eindigen deze vrijwel altijd op .nl. Daarom associeert de Nederlandse internetgebruiker .nl sterk met zakendoen en ondernemen.

Aandeel .nl in bezochte websites (Bron: Trends in Internetgebruik 2016, SIDN, GfK)

Grafiek-aandeel-nl-in-bezochte-websites

Meer dan 1300 aanbieders

Een domeinnaam registreer je veelal via een provider, ook wel registrar genoemd. Met ruim 1300 registrars en hun resellers heeft .nl een van de sterkste registrarnetwerken ter wereld. Van kleine webdesigner tot grootzakelijke aanbieder. Van IT-specialiste tot merkenburo. Er is altijd wel een aanbieder met een profiel dat bij jou en jouw onderneming past.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.