Wat vertellen praatgrage, slimme apparaten ongemerkt over jou?

Mis het IDnext event niet en meld je aan

Op 25 en 26 september vindt het 8e IDnext event plaats in New Babylon in Den Haag. Inmiddels is het programma al helemaal rond. In dit bericht lees je er meer over.

Praten jouw apparaten achter je rug?

Ook zo benieuwd met wie jouw apparaten praten zonder dat je het weet? Met de groei van het internet-of-things, verzenden steeds meer apparaten die verbonden zijn met internet, verkeer naar externe systemen op internet. In het SPIN-project (Security and Privacy for In-Home Networks) onderzoekt SIDN Labs methoden om gebruikers inzicht te geven in en controle te houden over hun thuisnetwerk. In deze sessie laat Jelte Jansen van SIDN Labs live zien hoe gemakkelijk je iemand kunt leren kennen door wat zijn slimme apparaten over hem zeggen. Hij bespreekt de problemen van praatgrage IoT-apparaten en manieren om deze problemen te verminderen.

eCitizin

Bob Hulsebosch van InnoValor en Jeroen Rathe van de Europese Commissie buigen zich over de vraag wie er voor moet zorgen dat de burger een eigen digitale identiteit krijgt. Veel Europese oplossingen wijzen op een centrale rol van de overheid als het gaat om het beheren en aanbieden van een publieke digitale identiteit. Sommige regeringen kiezen er echter voor om het over te laten aan de markt. Waar ook voor gekozen wordt, de burger vraagt vooral om gemak. Hoe gaat de overheid hiermee om zonder zonder concessies te doen aan de veiligheid?

Private Eye

Regulering van privacy is een lastige kwestie. De GDPR lijkt op dat vlak meer vragen op te roepen dan dat deze echt verduidelijkt. Er leven verschillende percepties over wat nu precies persoonlijke informatie is. Tijdens de sessie onder leiding van Arnold Roosendaal van Privacy Company komen vragen aan bod als wanneer verandert beveiliging in massaal toezicht en wanneer komt een profiel overeen met een identiteit? Zijn dataverzameling en -opslag altijd slecht? Waar liggen de grenzen? En hoe zit het met de kosten en opbrengsten op dit gebied?

Meld je nu aan

Deze conferentie is een niet te missen event voor alle experts en professionals uit de publieke en private sector over de wereld van digitale identiteiten. Vraagstukken op het gebied van veilig internet, mobiliteit, standaarden, privacy, security en nog veel meer komen uitgebreid aan bod tijdens diverse presentaties en workshops. Op de website van IDnext vind je meer informatie over het programma. Lezers van SIDN Nieuws kunnen gebruikmaken van een korting van 40% op de entreeprijs. Ga naar het aanmeldformulier van het event. Hierin is de korting al verwerkt.

 • vrijdag 13 december 2019

  Kennis

  Terugblik derde SIDN TechTalk

  Derde SIDN Techtalk

  Download de presentatie van Wido Potters

  Lees meer
 • dinsdag 28 mei 2019

  Over SIDN

  “Als je ziet waar CENTR en haar leden nu staan, dan mogen we echt trots zijn.”

  Thumb-red-candles-in-number-20

  SIDN host deze week de CENTR Jamboree 2019 in Amsterdam

  Lees meer
 • donderdag 6 december 2018

  .nl-domeinnaam

  Meedenken, meepraten, meedoen

  Thumb-lagerhuis-SIDN-Connect-2018

  Pittige discussies tijdens het SIDN Lagerhuis

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.