IDnext en SIDN verdiepen samenwerking

Op 25 en 26 september 2019 vindt voor de 8ste keer het IDnext event plaats in Den Haag. Het IDnext event is Europa’s toonaangevende, onafhankelijke en interdisciplinaire conferentie voor experts en sleutelspelers in de wereld van digitale identiteiten. Vanaf 2019 organiseren IDnext en SIDN voortaan samen dit tweedaagse event over veilig internet, privacy, trust, digital identity en online security.

Roelof Meijer portret

Digitalisering van onze maatschappij is de ‘next frontier’ van het internet

De digitalisering van onze maatschappij neemt snel toe en daarmee groeit de impact op de economie, de maatschappij en ons dagelijks leven. Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN: “Vertrouwen in de digitale wereld met veilige digitale identiteiten is cruciaal. Door samen te werken en kennis uit te wisselen met diverse partijen willen we hier een impuls aan geven. Dat is ook de reden waarom SIDN zich al in 2015 verbond aan IDnext.” Dit is een open en onafhankelijk platform dat ondersteuning biedt aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteit. Vanaf 2019 organiseren SIDN en IDnext voortaan samen hét event op het gebied van digitale identiteiten.

Robert-Garskamp

Impuls aan innovatie op het gebied van digitale identiteiten

Robert Garskamp, oprichter van het IDnext platform, is enthousiast over de intensivering van de samenwerking tussen 2 organisaties waarvan de missies elkaar zo goed versterken: “Door deze strategische samenwerking met SIDN willen we de maatschappelijke rol van de gebruiker op het internet nadrukkelijker invullen. Door de wereld van techniek en die van de gebruiker samen te brengen tijdens het IDnext event willen we innovatie stimuleren op het gebied van digitale identiteiten en privacy, security en trust.”

IDnext 2019

Het jaarlijkse IDnext event vindt plaats op 25 en 26 september 2019 in New Babylon in Den Haag. Deze conferentie is een niet te missen event voor experts en professionals uit de publieke en private sector over de wereld van digitale identiteiten. Vraagstukken op het gebied van veilig internet, mobiliteit, standaarden, privacy, security en nog veel meer komen uitgebreid aan bod tijdens diverse presentaties en workshops.

Tijdens het event wordt ook de Identity Innovation Award uitgereikt. Het primaire doel van deze award is een platform bieden voor startups of bestaande organisaties met een innovatief project, concept, of dienstverlening die aandacht verdient.

Verdere informatie over IDnext 2019 vind je op www.idnext.eu.

Reacties

Marnie-van-Duijnhoven_Thumbnail

Marnie van Duijnhoven

Woordvoerder

+31 6 46 10 85 22

communicatie@sidn.nl

 • vrijdag 25 mei 2018

  Over SIDN

  SIDN levert private cloud aan dochterorganisatie Connectis

  Thumb-private-cloud

  Dit is één van de synergievoordelen

  Lees meer
 • dinsdag 27 juni 2017

  Kennis

  Het webwinkeldomein .nl zit in de lift

  Thumb-online-shopping-women

  Aantal webwinkels sterk gegroeid

  Lees meer
 • donderdag 28 december 2017

  SIDN Labs

  Onderzoek met Ripe Atlas naar TTL-schending in het DNS

  Thumb-red-card

  Schenden van TTL’s in het DNS is een controversieel onderwerp

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.