IDnext en SIDN verdiepen samenwerking

Op 25 en 26 september 2019 vindt voor de 8ste keer het IDnext event plaats in Den Haag. Het IDnext event is Europa’s toonaangevende, onafhankelijke en interdisciplinaire conferentie voor experts en sleutelspelers in de wereld van digitale identiteiten. Vanaf 2019 organiseren IDnext en SIDN voortaan samen dit tweedaagse event over veilig internet, privacy, trust, digital identity en online security.

Roelof Meijer portret

Digitalisering van onze maatschappij is de ‘next frontier’ van het internet

De digitalisering van onze maatschappij neemt snel toe en daarmee groeit de impact op de economie, de maatschappij en ons dagelijks leven. Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN: “Vertrouwen in de digitale wereld met veilige digitale identiteiten is cruciaal. Door samen te werken en kennis uit te wisselen met diverse partijen willen we hier een impuls aan geven. Dat is ook de reden waarom SIDN zich al in 2015 verbond aan IDnext.” Dit is een open en onafhankelijk platform dat ondersteuning biedt aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteit. Vanaf 2019 organiseren SIDN en IDnext voortaan samen hét event op het gebied van digitale identiteiten.

Robert-Garskamp

Impuls aan innovatie op het gebied van digitale identiteiten

Robert Garskamp, oprichter van het IDnext platform, is enthousiast over de intensivering van de samenwerking tussen 2 organisaties waarvan de missies elkaar zo goed versterken: “Door deze strategische samenwerking met SIDN willen we de maatschappelijke rol van de gebruiker op het internet nadrukkelijker invullen. Door de wereld van techniek en die van de gebruiker samen te brengen tijdens het IDnext event willen we innovatie stimuleren op het gebied van digitale identiteiten en privacy, security en trust.”

IDnext 2019

Het jaarlijkse IDnext event vindt plaats op 25 en 26 september 2019 in New Babylon in Den Haag. Deze conferentie is een niet te missen event voor experts en professionals uit de publieke en private sector over de wereld van digitale identiteiten. Vraagstukken op het gebied van veilig internet, mobiliteit, standaarden, privacy, security en nog veel meer komen uitgebreid aan bod tijdens diverse presentaties en workshops.

Tijdens het event wordt ook de Identity Innovation Award uitgereikt. Het primaire doel van deze award is een platform bieden voor startups of bestaande organisaties met een innovatief project, concept, of dienstverlening die aandacht verdient.

Verdere informatie over IDnext 2019 vind je op www.idnext.eu.

Reacties

Marnie-van-Duijnhoven_Thumbnail

Marnie van Duijnhoven

Woordvoerder

+31 6 46 10 85 22

communicatie@sidn.nl

 • donderdag 25 juli 2019

  Veilig internet

  Van mailadres veranderen? Zo doe je dat op een zorgvuldige manier!

  van mailadres veranderen

  Deze 5 tips helpen je erbij

  Lees meer
 • donderdag 15 november 2018

  Over SIDN

  Onderhoud website 15-11-2018 en 29-11-2018

  Onderhoud+en+storingen

  Door onderhoudswerkzaamheden is de website korte tijd niet of beperkt beschikbaar.

  Lees meer
 • woensdag 24 juli 2019

  Over SIDN

  SIDN maakt RDAP beschikbaar voor .amsterdam en .politie

  Thumb illustration torn blue paper with letters RDAP

  "Opvolger WHOIS honderd keer beter"

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.