SIDN steunt 'Later als ik groot ben'

RTL4-programma onderstreept belang van digitale vaardigheden

Wist jij wat je wilde worden toen je nog een kind was? Jochem van Gelder volgt in het programma ‘Later als ik groot ben’ een aantal kinderen die al heel goed weten wat ze willen gaan doen als ze groot zijn. Op zaterdag 9 december zond RTL4 de eerste van in het totaal 8 afleveringen uit. SIDN steunt Later als ik groot ben, waarin het belang van digitale vaardigheden bij kinderen onderstreept wordt.

Devolendammerslager.nl

In de eerste aflevering had Kees Bond uit Volendam de hoofdrol. Hij wil later slager worden. En natuurlijk heb je dan als moderne slager ook een eigen webshop nodig. Gelukkig was de domeinnaam ‘devolendammerslager.nl’ nog beschikbaar.

ICT en digitale vaardigheden belangrijk voor alle beroepen

In elke aflevering komt een kind in beeld uit groep 7 of 8 en zijn of haar droomberoep. Zo zien we Luna die graag chauffeur wil worden, Robbie die droomt van een beroep als schilder en Jamie die wil werken in de ouderenzorg. Bij elk droomberoep laten de programmamakers zien hoe belangrijk ICT is. Het maakt dus niet uit welk beroep je kiest, kennis van ICT en digitale vaardigheden zijn belangrijk voor alle beroepen nu en in de toekomst.

Uitzending kijken?

Je kunt Later als ik groot ben volgen in december en januari, elke zaterdag vanaf 11:00 uur op RTL4. Heb je de eerste afleveringen gemist, kijk ze dan terug op de site van RTL4 (let op dit kan maar korte periode na de uitzending, daarna is de aflevering alleen beschikbaar achter de betaalde inlog). Volgend jaar worden de afleveringen wekelijks herhaald vanaf zaterdag 17 februari om 17:00 uur.

Screenshot devolendammerslager.nl

Reacties

 • dinsdag 26 maart 2019

  .nl-domeinnaam

  Onze algemene voorwaarden veranderen per 1 mei

  nl-thumbnail_19

  Nieuwe versie van kracht per 1 mei 2019

  Lees meer
 • dinsdag 20 november 2018

  Over SIDN

  ECP jaarcongres 2018: het verhaal van digitaal: beweging & verbinding

  ECP-2018-thumnail

  21e editie van het jaarcongres ECP

  Lees meer
 • dinsdag 12 november 2019

  Veilig internet

  Overheden en leveranciers pushen gezamenlijk verdere adoptie IPv6

  Thumb-logo-Rijksoverheid

  Streefbeeldafspraak in de maak

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.