SIDN en VvR verlengen samenwerking

Vrijdag 12 mei tekenden Flip Keijzer en Martijn Kamphuis van de VvR en Roelof Meijer van SIDN een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hiermee zetten de Vereniging van Registrars en SIDN hun samenwerking voor de komende 3 jaar voort.

Intensieve samenwerking tussen SIDN en Vereniging van Registrars

Overeenkomst-samenwerking-SIDN-VvR-2017-banner

In de afgelopen jaren hebben SIDN en de Vereniging van Registrars intensief samengewerkt. Zo hebben we samen met het bestuur en diverse commissies onder meer gewerkt aan het verhogen van de zonefilefrequentie, de Registrar Scorecard, het effectiever ter hand stellen van algemene voorwaarden en abusebestrijding. Begin dit jaar evalueerden SIDN en de VvR wederzijds de samenwerking. Op basis daarvan is besloten de samenwerkingsovereenkomst te verlengen.

Overeenkomst-samenwerking-VvR-Martijn-2017-thumbnail

Wat is de Vereniging van Registrars?

In de statuten van SIDN is vastgelegd dat een organisatie namens de registrars SIDN gevraagd en ongevraagd mag adviseren. In 2011 werd hiervoor de Vereniging van Registrars (VvR) opgericht.  De VvR heeft naast een adviesrecht ook het recht om een lid van de raad van toezicht van SIDN voor te dragen. Kijk voor meer informatie op www.verenigingvanregistrars.nl

.nl is een van de grootste en veiligste domeinen

Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN: “De verlenging van de overeenkomst onderstreept het opgebouwde vertrouwen tussen SIDN en de VvR. We hebben de afgelopen jaren intensief samengewerkt aan een aantal belangrijke dossiers. Daarbij zijn we het niet altijd met elkaar eens – gelukkig wel heel vaak -  en de inbreng van de VvR draagt bij aan de kwaliteit en houdt ons scherp. Uiteindelijk hebben we een gezamenlijk belang en dat is een stabiel en veilig .nl-domein en tevreden klanten. Samen met de registrars zijn we er in geslaagd om van het .nl-domein een van de grootste en veiligste domeinen ter wereld te maken. Daar ben ik trots op!”

De domeinbranche is één van de topsectoren in Nederland

“De VvR is de plek waar registrars hun krachten verenigen,” aldus Flip Keijzer, voorzitter VvR. “We houden proactief een vinger aan de pols in het overleg met SIDN. De commissies en het bestuur werken actief samen met SIDN omdat onze aangesloten registrars en alle domeinnaamhouders een supergoed .nl verdienen. Met onze unieke kennis, drive en de constructieve samenwerking met SIDN hebben we er de afgelopen jaren voor gezorgd dat de domeinnaambranche is uitgegroeid tot één van de topsectoren in Nederland.”  

Reacties

 • woensdag 17 april 2019

  Kennis

  Eerste SIDN TechTalk op 22 mei

  SIDN-pand-avond1+-thumb

  Meld je aan voor deze kennissessie

  Lees meer
 • woensdag 13 juni 2018

  .nl-domeinnaam

  Merken en domeinnamen: de Coolblue-case

  Thumb-Coolblue

  Eén domeinnaam vs. meerdere domeinnamen

  Lees meer
 • woensdag 29 mei 2019

  Veilig internet

  Veilige websites in grote organisaties: hou het overzicht

  Thumb-protected-access

  Over de risico’s voor grote organisaties met een versnipperd domeinnaamportfolio

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.