SIDN analyseert belsimpel.nl

Van een startkapitaal van € 2.000,- naar een omzet van € 200 miljoen

Deze week verschijnt de 2e aflevering van de videoserie SIDN analyseert, waarin wij bekende .nl-websites onder de loep nemen. En dit keer analyseren we Belsimpel.nl. Waar komt hun succes vandaan? Wat doen zij anders dan hun concurrenten? En hoe gaat Belsimpel om met standaarden voor bereikbaarheid en veiligheid als IPv6 en DNSSEC?

Een succesverhaal

Belsimpel.nl is een van meest opvallende voorbeelden van succesvolle Nederlandse internetbedrijven. In 2008 opgezet door 2 studenten met een startkapitaal van € 2.000,- is de website 10 jaar later goed voor een jaarlijkse omzet van zo’n € 200 miljoen. In SIDN analyseert vertelt oprichter Jeroen Doorenbos hoe zij dat voor elkaar kregen.

Standaarden en veiligheid

In de video zoomen we ook in op de standaarden achter de site. Hoe is de beveiliging geregeld? Is de site bereikbaar via IPv6? En hoe gaat Belsimpel om met SSL? Het is allemaal te zien in de 3 afleveringen van de video die je vanaf vandaag kunt zien op sidn.nl/analyseert. Daar vind je ook meer achtergrond bij de in de video genoemde tips.

Vragen?

Heb je vragen over de video's of wil je meer weten over onze diensten? Bel of mail ons gerust via +31 26 352 55 55 of support@sidn.nl

Reacties

 • dinsdag 8 januari 2019

  Veilig internet

  DDoS-aanvallen treffen 15% meer websites in 2018

  Thumb-DDoS-attack

  Aanvallen worden steeds gerichter

  Lees meer
 • donderdag 11 april 2019

  Veilig internet

  Groot datalek bij jeugdzorgorganisatie had voorkomen kunnen worden

  Thumb-trieste-jongen-zit-alleen

  Waarschuwing voor de gevaren van opgeheven domeinnamen

  Lees meer
 • maandag 9 april 2018

  Over SIDN

  SIDN Labs-medewerker promoveert op onderzoek naar phishing

  From-fishing-to-phishing-website

  Elmer Lastdrager, werkzaam bij SIDN Labs, onderzocht allerlei aspecten van phishing, 6 jaar lang. Op 9 februari promoveert Elmer op zijn onderzoek bij de Universiteit Twente.

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.