Registrars waarderen SIDN Academy met 8,5

De eerste SIDN Academy is achter de rug. Op 3 dagen in augustus en september kwamen ruim 75 registrars naar VRIJ in Culemborg om de ins en outs van veilige e-mailstandaarden te leren. De training – verzorgd door DMARCIAN voorzag duidelijk in een behoefte. Die kwam ook tot uitdrukking in de hoge waardering van de deelnemers: een 8,5. 

Risico's van onveilige mail vaak over het hoofd gezien 

Veilig e-mail was een voor de hand liggend onderwerp, omdat het vaak onderbelicht blijft. Bij online security denken mensen in de eerste plaats aan websites. Zichtbare delen van het internet. Mail wordt vaak over het hoofd gezien. Daar gaan de spamfilters immers over. Jammer, want er is veel dat bedrijven, hosters en ISP’s zelf kunnen doen om mail veiliger te maken met behulp van open standaarden als SPF, DKIM en DMARC.   

Inspanning en ontspanning 

De workshop bestond uit2 delen: theorie in de ochtend en praktijk in  de middag. Tijdens dat laatste deel gingen deelnemers aan de slag met hun eigen data. Zo konden ze het geleerde direct in hun eigen omgeving toepassen. De deelnemers plaatsten onder meer een DMARC-record, zodat ontvangers informatie konden krijgen over het e-mailverkeer vanaf hun domein. Om te ontspannen na zo’n zware dag boden wij alle deelnemers een workshop boogschieten en een diner aan. 

Nieuw concept 

De SIDN Academy is een nieuw concept van ons. Met de Academy willen wij bijdragen aan een sterker en veiliger .nl door onze registrars in staat te stellen kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internetstandaarden. Veilige mailstandaarden zijn al enige tijd een hot topic. Registrars die deze toepassen komen sinds enkele maanden ook in aanmerking voor een financiëleincentive in het kader van de Registrar Scorecard. 

Vervolg 

Het is onze bedoeling dat er meer edities van de SIDN Academy volgen. Alle deelnemers vroegen we om suggesties voor onderwerpen. Zij gaven daarbij vooral aan interesse te hebben in workshops over IPv6 en DNSSEC. Ook vonden zij het belangrijk dat de workshops ook voor minder technisch onderlegde deelnemers toegankelijk moeten zijn.

Reacties

 • donderdag 18 januari 2018

  Over SIDN

  Bezoek onze stand tijdens de Webwinkel Vakdagen!

  Thumb-WWVD

  Win €1000,- Google AdWords tegoed

  Lees meer
 • dinsdag 29 januari 2019

  Veilig internet

  4 redenen om een SSL-certificaat voor je website te gebruiken

  SSL-certificaat-thumbnail

  SSL, ook bekend als TLS, een certificaat of het groene slotje, maakt je website veiliger. Maar wat doet het? En welke vorm van SSL past bij jouw website?

  Lees meer
 • donderdag 25 april 2019

  SIDN Labs

  Enabling trust in network services through secure, stable, and transparent internets

  Thumb-trust

  A joint research program of SIDNLabs, University of Amsterdam, University of Twente, SURFnet and NLnet Labs

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.