Ons nieuwe online leerplatform: SIDN Academy

Gratis voor .nl-registrars

Vandaag lanceren wij de online versie van de SIDN Academy. Een leerplatform waarin we on- en offline leermethodes integreren en waar relaties zichzelf kunnen ontwikkelen op diverse technische onderwerpen. De eerste e-learning gaat over e-mailstandaarden en is nu beschikbaar. Later dit jaar voegen we nog meer modules toe, namelijk DNS, DNSSEC en IPv6. De SIDN Academy is een gezamenlijk initiatief van SIDN en de Vereniging van Registrars (VvR).

Meer impact door schaalvergroting

Wij streven naar een zorgeloos digitaal bestaan. Een veilig en stabiel internet is hiervoor essentieel. Veilige en moderne internetstandaarden helpen hierbij. Door kennis te delen willen we de adoptie van de standaarden stimuleren. Afgelopen 2 jaar organiseerden wij 2 succesvolle ‘offline’ edities van de SIDN Academy. Deze offline trainingsdagen werden goed bezocht en hoog gewaardeerd. Helaas is de schaalbaarheid van deze dagen beperkt. Voor ons is dit reden geweest om aan de slag te gaan met een online leerplatform. De belangrijkste voordelen op ‘n rijtje:

  • Met het faciliteren van online trainingen vergroten we ons bereik en dus onze impact.

  • Je kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt.

  • De online modules zijn eenvoudig te actualiseren. We geven je een seintje als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Weghalen van drempels

De SIDN Academy is een initiatief in samenwerking met de Vereniging van Registrars. Martijn Kamphuis, voorzitter van de Vereniging van Registrars, is blij met dit initiatief: “Vanuit het registrarveld horen we vaak de wens om kennis te delen. Er is immers geen opleiding om registrar te worden. Gezamenlijk willen we natuurlijk de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van de .nl-zone naar een nog hoger niveau tillen. Het is fijn dat medewerkers bij registrars de nieuwste kennis nu kunnen opdoen. De 2 edities van de ‘offline’ SIDN Academy waren een groot succes. Dit bouwen we verder uit door de SIDN Academy uit te breiden met een online leerplatform.” Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN, vult aan: “Vanuit SIDN kijken we continu hoe we de .nl-zone nóg veiliger en stabieler kunnen maken. Een veel gehoord argument is dat bedrijven de kennis niet in huis hebben. Via dit platform maken we deze kennis voor iedereen toegankelijk en daarmee proberen we drempels te verlagen.”

Nu beschikbaar: de e-learning ‘e-mailstandaarden’

Mail is één van de meest gebruikte communicatiemiddelen. De afgelopen jaren zagen we binnen de .nl-zone een stijging van de adoptie van belangrijke beveiligingsstandaarden, zoals StartTLS, DKIM en DMARC. Deze standaarden maken het berichtenverkeer veiliger en betrouwbaarder. Toch is er nog verbetering mogelijk. Het goed toepassen van de standaarden en daadwerkelijk veiliger mailverkeer realiseren kan complex zijn. Met behulp van dit online leerprogramma doe je alle benodigde kennis op over het toepassen van internetstandaarden voor veilige e-mail. Na het behalen van de leermodule, kun je direct aan de slag met jouw eigen infrastructuur.

Blik op de toekomst

In eerste instantie is de SIDN Academy alleen beschikbaar voor de .nl-registrars. Per registraraccount zijn er 2 gratis licenties beschikbaar. Op een later moment dit jaar stellen we de SIDN Academy, tegen een toegankelijk tarief, ook voor een breder publiek open. De opbrengsten hiervan investeren we 1 op 1 in de doorontwikkeling van leermodules.

We waarderen je feedback

De SIDN Academy is nieuw en continu in ontwikkeling. Heb je suggesties voor onderwerpen of andere tips? Laat het ons weten via communicatie@sidn.nl

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.