Nieuwe versie SPIN beschikbaar voor CPE-developers

De nieuwe betaversie van SPIN is beschikbaar voor developers van Customer-Premises Equipment (CPE). SPIN staat voor Security & Privacy for In home Networks. Het is een open source bouwblok, waarmee leveranciers van routers, modems en andere CPE-apparaten, de smarthomes van hun klanten kunnen beveiligen tegen misbruik. Alle informatie over SPIN is beschikbaar op de nieuwe website spin4home.nl

Voordelen voor de gebruiker

De voordelen van SPIN voor de gebruiker zijn:

 • Inzicht met welke sites (bedrijven) zijn Smart Home-apparaten communiceren;

 • Controle op de communicatie van apparaten doordat hij ze op een gebruikersvriendelijke manier kan beperken;

 • Vertrouwen dat de apparatuur die hij in huis haalt niet eenvoudig misbruikt kan worden voor DDoS en ander ongewenste gedrag;

 • Stabielere internetinfrastructuur doordat onveilige apparaten die deelnemen in een DDoS-aanval tijdelijk worden geblokkeerd.

Developers gezocht voor co-creatie

SIDN wil SPIN samen met de developers community verder ontwikkelen. Daarom nodigen wij developers in de CPE-keten uit om co-creator van SPIN te worden en zo samen het Internet veiliger te maken. Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op met Ad Bresser. Op spin4home.nl vind je linkjes naar de open source code en documentatie over SPIN. SPIN biedt een API, maar het is ook mogelijk de activiteit die SPIN detecteert weer te geven in een GUI voor eindgebruikers.

Naar een volwaardig product

In de afgelopen 2 jaar ontwikkelde SIDN Labs, het researchteam van SIDN, SPIN. Onze ambitie met SPIN is het DNS en het Internet proactief te beschermen tegen aanvallen en de veiligheid en privacy van gebruikers te beschermen tegen onveilige IoT-apparaten. Daarom willen wij van SPIN een werkbaar product maken dat in thuisnetwerken wereldwijd wordt toegepast. SIDN biedt SPIN open source aan, omdat wij geloven dat dit de beste manier is om wereldwijd de beveiliging van vaste breedband aansluitingen te vergroten.

Meer weten over SPIN?

Op de SPIN softwarepagina vind je alle informatie over het downloaden en gebruiken van de SPIN-software. De broncode zelf is beschikbaar via GitHub. Wij nodigen belangstellende developers graag uit om mee te werken aan het verder ontwikkelen van SPIN. Via de SPIN co-creatiepagina kun je je belangstelling kenbaar maken.

Contact

Wij komen graag in contact met developers en andere stakeholders in de CPE-keten die willen bijdragen aan veiligere thuisnetwerken en de daarin aanwezige IoT-devices. Geïnteresseerd? Neem contact op met Ad Bresser.  

Reacties

Ad-Bresser-spin4home

Ad Bresser

Proposition development – cybersecurity

+31 26 352 55 00

spin4home@sidn.nl

 • woensdag 17 april 2019

  Kennis

  Eerste SIDN TechTalk op 22 mei

  SIDN-pand-avond1+-thumb

  Meld je aan voor deze kennissessie

  Lees meer
 • dinsdag 24 oktober 2017

  Kennis

  Een mooie zomer voor de Nederlandse domeinnamenmarkt

  Thumb-domains

  Meer dan 9 miljoen domeinnamen

  Lees meer
 • dinsdag 30 oktober 2018

  Kennis

  SIDN en NBIP werken samen aan DDoS-onderzoek

  NBIP-thumbnail

  Presentatie van het onderzoek op 19 november in Utrecht

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.