Maak de les leuk èn leerzaam met Donald Duck!

Speciaal voor de week van de Mediawijsheid is een bijzondere editie van Donald Duck uitgegeven ‘Digiwijs met Donald Duck’. Hierin staat de digitale kennis centraal. Aansluitend op dit album is een digiles ontwikkeld. Leerlingen van de bovenbouw van de basisschool kunnen hierdoor op een speelse manier mediawijzer worden.

Digiles met Donald Duck

Met de speciale Digiles van Donald Duck kun je 60 minuten aan de slag in de klas. De kinderen kunnen 10 verschillende mediawijze opdrachten uitvoeren. Na elke opdracht kan de leerling aanvullende bladzijdes lezen in het album ‘Digiwijs met Donald Duck’. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de opdrachten te verdelen over verschillende lesmomenten.

Donald Duck-lesbrief

Het album Digiwijs met Donald Duck

Het speciale album ‘Digiwijs met Donald Duck’ helpt leerlingen veilig te navigeren door de digitale wereld. De beroemde inwoners van Duckstad nemen de leerlingen in verschillende strips mee op hun avonturen en laten op een vrolijke en (eigen)wijze manier zien wat de gevaren van de online wereld kunnen zijn.

De edities van Digiwijs met Donald Duck zijn te bestellen op www.primaonderwijs.nl/donaldduck.  

Mede mogelijk gemaakt door diverse partners

De Digiwijs met Donald Duck en het bijbehorende lesmateriaal is ontwikkeld door Donald Duck Weekblad in samenwerking met PrimaOnderwijs. Dat deden ze met steun en input van partijen als Mediawijzer.net, SLO, Politie, NTR Schooltv, ECP, De Koninklijke Bibliotheek, T-Mobile en SIDN. Door digitale kennis en cybersecurity onderdeel te laten uitmaken van het onderwijscurriculum worden kinderen bewust gemaakt van zowel de voordelen als de gevaren van de online wereld. Op deze manier springen de aangesloten partijen samen in de bres voor het thema mediawijsheid in het basisonderwijs.

Week van de Mediawijsheid (18 t/m 25 november)

De week van de Mediawijsheid vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren. Dit jaar wordt stilgestaan bij hoe beïnvloeding werkt in een wereld vol media. Lees meer op weekvandemediawijsheid.nl

Reacties

 • vrijdag 28 juni 2019

  Over SIDN

  Gezocht: de beste internetscripties

  Thumb-pensive-student-with-laptop-studying-in-the-library

  Win jij een van de Internet Scriptieprijzen van 2019?

  Lees meer
 • woensdag 17 april 2019

  Kennis

  Eerste SIDN TechTalk op 22 mei

  SIDN-pand-avond1+-thumb

  Meld je aan voor deze kennissessie

  Lees meer
 • donderdag 31 mei 2018

  .nl-domeinnaam

  Campagne ‘Je hebt meer klik met .nl’

  Je-hebt-meer-klik-met-punt-nl-thumbnail

  31 mei start een awareness-campagne voor .nl

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.