Kom naar de 5e DHPA Techday

Op 21 mei organiseren we samen met DHPA (Dutch Hosting Provider Association) de DHPA Techday. De vijfde editie van de Techday vindt dit keer plaats in de Fokkerterminal in Den Haag.

All Hands-on Future Tech

Het event voor én door technici uit de online sector heeft dit jaar ‘All Hands-on Future Tech’ als thema en kijkt vooruit naar de ontwikkelingen die we de komende jaren in de sector mogen verwachten. We bieden een inspirerende dag met spraakmakende onderwerpen. Patrick Savalle, oprichter van Mobbr, trapt de dag af met de verrassende sessie ‘Are you out of your mind’ waarmee hij het wereldbeeld van de bezoekers op zijn kop zal zetten. Het programma bestaat verder uit meerdere onafhankelijke sprekers, vijf hands-on labs en een informatiemarkt. En ook het NK-serverwerpen staat weer als vanouds op het programma.

Secure the Internet

Het hands-on lab van SIDN staat in het teken van ‘Secure the Internet’. Zo geven Jelte Jansen en Arjen Zonneveld van SIDN een speciaal DNSSEC-college voor hosters waarin zij de kansen van DNSSEC belichten. Later op de middag gaat Maciej Korczynski van de TU Delft in op de resultaten van een onderzoek naar de manier waarop cybercriminelen gebruik maken van de zwakke plekken in het netwerk  van registry’s, registrars, DNS-providers en hosting providers achter het Internet.Marc Gauw van NLnet vertelt over het Trusted Networks Initiative dat erop gericht is een noodvoorziening te treffen voor het geval er een grootschalige DDoS-aanval plaatsvindt op de vitale infrastructuur in Nederland.

Skills for Future Tech

Naast de fun elementen is er ook ruimte voor een dringende kwestie, namelijk het tekort aan technische vaardigheden voor de toekomst. Nederland is door de goede infrastructuur een interessante vestigingsplaats voor o.a. datacenters. Als we deze voorsprong in de toekomst willen vasthouden moeten we ook zorgen dat techneuten over de juiste kennis en vaardigheden beschikkend en dat passend onderwijs wordt aangeboden. Op de Techday gaan Astrid Oosenbrug, Paul Schnabel, Valerie Frissen, Michiel Leenaers en een hoster de discussie aan met de zaal over de juiste ‘Future Skills’ die de online sector doen floreren. Chris van ’t Hof zal het interactieve debat voorzitten.

Meld je aan!

Op de website vind je het totale programma van de dag. Inschrijven kan via schrijf je direct in Volg de DHPA Techday ook op Twitter via @dhpatechday om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Reacties

 • dinsdag 23 januari 2018

  .nl-domeinnaam

  SIDN analyseert .nl

  Thumb-fonQ

  SIDN neemt bekende .nl-websites onder de loep. De volledige film is nu online!

  Lees meer
 • woensdag 9 januari 2019

  DNSSEC

  STARTTLS en DANE voor uitgaande mail verplicht voor overheidsorganisaties

  Thumb-e-mail

  DANE-validatie toegevoegd aan ptolu-lijst

  Lees meer
 • maandag 17 december 2018

  Kennis

  Meld je aan voor de Staat van het internet 2019

  Thumb-internet-mapping

  15 januari in het OBA-theater in Amsterdam

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.