Juridisch loket voor registrars geopend

Per 26 februari bieden we samen met de Vereniging van Registrars (VvR) een juridisch loket aan voor de bij VvR aangesloten registrars. De ruim 1350 .nl-registrars krijgen hier snel en kosteloos antwoord op hun vragen over privacy, algemene voorwaarden en andere juridische vragen op het gebied van ICT en recht. Adviesbureau ICTRecht faciliteert het onafhankelijke loket.

Kosteloos voor registrars

Registrars van .nl-domeinnamen komen regelmatig juridische vragen tegen, bijvoorbeeld over de juiste formulering van artikelen in overeenkomsten, over hoe om te gaan met notice-and-takedownverzoeken en over .nl-domeinnamen en de daaraan gekoppelde hostingdiensten. De kosten voor juridisch advies kunnen stevig oplopen. Vandaar dat de VvR en SIDN het onafhankelijke en voor de registrars kosteloze juridisch loket hebben opgezet om registrars hierbij te helpen. Een volledig overzicht van de diensten en mogelijkheden van het juridisch loket vinden registrars op het besloten gedeelte van de website van de Vereniging van Registrars.

Voor leden van de Vereniging van Registrars

Het juridisch loket is opgericht om de bij VvR aangesloten registrars juridisch te ondersteunen. Hiermee dragen de VvR en wij samen bij aan een krachtige domeinbranche, waarbinnen leden worden uitgedaagd en gestimuleerd om tot innovatieve oplossingen te komen. De .nl-registrars kunnen hun juridische vragen gemakkelijk en rechtstreeks aan ICTRecht stellen via een formulier op de VvR-portal. Adviesbureau ICTRecht opereert sinds 2004 op innovatieve wijze in de branche en is al jaren juridisch partner van zowel SIDN als de VvR.

Lees meer over het juridisch loket

 

 

Reacties

 • maandag 29 april 2019

  Veilig internet

  Een toppositie die niemand wil

  Thumb-silhouette-sad-girl.jpg

  Zijn we wel effectief genoeg in het bestrijden?

  Lees meer
 • dinsdag 30 oktober 2018

  Veilig internet

  Uniek onderzoek geeft meer inzicht in DDoS-aanvallen

  Thumb-button-DDoS-attack

  Meer kennis kan samenwerking in de keten versterken

  Lees meer
 • maandag 12 maart 2018

  Kennis

  Weet wat je verzamelt

  De Algemene Verordening Gegevensbescherming raakt ook de domeinnaambranche

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.