Juridisch loket voor registrars geopend

Per 26 februari bieden we samen met de Vereniging van Registrars (VvR) een juridisch loket aan voor de bij VvR aangesloten registrars. De ruim 1350 .nl-registrars krijgen hier snel en kosteloos antwoord op hun vragen over privacy, algemene voorwaarden en andere juridische vragen op het gebied van ICT en recht. Adviesbureau ICTRecht faciliteert het onafhankelijke loket.

Kosteloos voor registrars

Registrars van .nl-domeinnamen komen regelmatig juridische vragen tegen, bijvoorbeeld over de juiste formulering van artikelen in overeenkomsten, over hoe om te gaan met notice-and-takedownverzoeken en over .nl-domeinnamen en de daaraan gekoppelde hostingdiensten. De kosten voor juridisch advies kunnen stevig oplopen. Vandaar dat de VvR en SIDN het onafhankelijke en voor de registrars kosteloze juridisch loket hebben opgezet om registrars hierbij te helpen. Een volledig overzicht van de diensten en mogelijkheden van het juridisch loket vinden registrars op het besloten gedeelte van de website van de Vereniging van Registrars.

Voor leden van de Vereniging van Registrars

Het juridisch loket is opgericht om de bij VvR aangesloten registrars juridisch te ondersteunen. Hiermee dragen de VvR en wij samen bij aan een krachtige domeinbranche, waarbinnen leden worden uitgedaagd en gestimuleerd om tot innovatieve oplossingen te komen. De .nl-registrars kunnen hun juridische vragen gemakkelijk en rechtstreeks aan ICTRecht stellen via een formulier op de VvR-portal. Adviesbureau ICTRecht opereert sinds 2004 op innovatieve wijze in de branche en is al jaren juridisch partner van zowel SIDN als de VvR.

Lees meer over het juridisch loket

 

 

Reacties

 • dinsdag 31 juli 2018

  DNSSEC

  Nog 4 weken tot de root KSK roll-over: check je DNSSEC trust anchors!

  Thumb-secure

  Check je DNSSEC trust anchors!

  Lees meer
 • woensdag 20 september 2017

  .nl-domeinnaam

  Semantische domeinnamen. Een goed idee?

  Thumb-wemoveshit

  Goed in het gehoor liggende combinaties

  Lees meer
 • maandag 26 februari 2018

  Kennis

  De Europese domeinnamenmarkt in 2017: een sterk jaar

  Thumb-Europe

  Groei voor vrijwel alle domeinen

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.