Eerste SIDN TechTalk op 22 mei

Meld je aan voor deze kennissessie

Op woensdag 22 mei organiseren wij op ons kantoor de eerste SIDN TechTalk. Bij SIDN werken we in het hart van het internet in Nederland. Een interessant speelveld, waar we nauw samenwerken met universiteiten en hogescholen. En deelnemen aan diverse (internationale) werkgroepen op het gebied van abuse, veiligheid en data. Ook hebben we relaties met veel interessante (tech)partijen in Nederland. Hoe mooi zou het zijn als we al deze kennis breder kunnen delen?

Voor wie?

Techneuten & studenten uit de regio Arnhem met passie voor hun vak, die openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en kennis willen delen.

Wanneer?

3 keer per jaar. De eerste editie is op woensdag 22 mei.

Waar?

Op ons kantoor in Arnhem.

Kosten?

Deelname aan de SIDN TechTalk is gratis.

Programma

17.45 – 18.00 uur

Inloop

18.00 – 19.00 uur

Wij zorgen voor een goede bodem in de vorm van een lekkere maaltijd.

19.00 – 19.30 uur

Talk 1: DevOps – Waarom moeilijk doen als het samen kan? Jan Buurman, HCS Company

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Stilzitten en hopen dat het overwaait is geen optie. Veel organisaties zien dat veranderen moeilijk is doordat ze over-georganiseerd zijn. Een woord dat bij veel organisaties opduikt is “DevOps”. Er zijn een aantal misvattingen over DevOps ontstaan. Hoogste tijd om DevOps te ontleden en de doelstellingen erachter te ontdekken. Jan laat zien dat het zeker geen puur technologisch vraagstuk is en dat de mindset binnen de organisatie en van de mensen die daar werken, de kern vormt. Over Jan Buurman Jan Buurman is werkzaam als managing consultant bij HCS Company. Hij is al jarenlang actief op het gebied van moderne concepten als agile beheer, DevOps en container-technology.

19.30 – 20.00 uur

Talk 2: Ansible in een develop-, acceptatie- en productie-omgeving. Een real-life voorbeeld Ton Kersten, AT Computing

Ansible wordt vaak gebruikt in een development-, acceptatie- en productie-omgeving, maar het ontbreekt aan algemene use cases. In deze presentatie laat Ton zien hoe je issues in een van deze omgevingen oplost binnen een clients setup en hoe dit je helpt bij het oplossen van vergelijkbare problemen. Over Ton Kersten Ton Kersten is Linux consultant en trainer bij AT Computing. Vanuit deze rol helpt hij klanten bij allerlei Linux-uitdagingen. Hij probeert ze de ‘Linux and Ansible way of life’ bij te brengen.

20.00 – 20.30 uur

Talk 3: Proactieve detectie van fakewebshops met machine learning Thymen Wabeke, SIDN Labs

Hoe leren computers van data en hoe kan machine learning bijdragen aan een veiliger internet? Tijdens deze presentatie gebruikt Thymen de detectie van fakewebshops als praktijkvoorbeeld. Fakewebshops zijn webshops die geen producten leveren, namaakproducten leveren of creditcardfraude plegen. Bij SIDN Labs ontwikkelen we machine learning-modellen om deze webshops proactief te detecteren. Na de presentatie heb je antwoord op vragen als: Hoe herken je een fake webshop? Hoeveel fake webshops worden er gevonden en met welke algoritmes? En hoe zorg je dat nieuwe strategieën van kwaadwillende tijdig worden herkend?

Over Thymen Wabeke Thymen werkt als machine learning onderzoeker bij SIDN Labs en heeft een achtergrond in kunstmatige intelligentie. 

20.30 – 21.00 uur

Napraten en borrel

Geïnteresseerd?

 • Word lid van onze Meetup-groep en blijf op de hoogte van al onze toekomstige TechTalks.

 • Het is verplicht om je te aan te melden voor de bijeenkomst via deze meetup. We hebben plek voor max. 60 deelnemers! Meld je hier aan voor de eerste SIDN TechTalk op woensdag 22 mei.

Aanmelden /afmelden

We willen zoveel mogelijk mensen een kans te geven om deel te nemen aan onze SIDN TechTalk. Daarom werken we met het volgende no-show principe: mensen die zich aanmelden en op de laatste dag nog afmelden krijgen een gele kaart. Twee gele kaarten is rood en betekent dat je voorlopig niet mag deelnemen aan een SIDN TechTalk.

Reacties

 • maandag 15 april 2019

  Veilig internet

  Vergroot je veiligheidsbewustzijn!

  iStock-876819100-laptop-inloggen-met-mobiel-thumbnail

  Check de tips om bewuster om te gaan met online veiligheid in je onderneming.

  Lees meer
 • woensdag 25 september 2019

  Veilig internet

  Wat doe jij als zelfstandig ondernemer bij een security-incident?

  Thumb-internet-crime

  Vul de enquête in en maak kans op een Bol.com waardebon

  Lees meer
 • dinsdag 24 april 2018

  Oplossingen

  Je bedrijfsnaam als domeinnaamextensie? Binnenkort kan het weer

  Thumb-KPN-logo

  Nieuwe aanvraagronde in 2021

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.