ECP jaarcongres 2014

Op donderdag 20 november 2014 vindt het Jaarcongres ECP plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Op het Jaarcongres ECP komen nieuwe ontwikkelingen, de sociale, maatschappelijke én economische impact van ICT en mogelijkheden tot samenwerking aan bod. Dit jaar staat het Jaarcongres ECP in het teken van: Doorbraak, innovatie en maatschappij. Net als voorgaande jaren ondersteunt SIDN dit congres.  

Programma

Het programma van het Jaarcongres ECP bestaat uit een plenaire opening en afsluiting met daartussen 28 subsessies over uiteenlopende onderwerpen.  Ook SIDN vult een aantal sessies in.

Aanmelden jaarcongres ECP

Trends in internetgebruik

In de afgelopen jaren heeft het Nederlandse internetgebruik grote veranderingen ondergaan. Social media, smartphones en tablets hebben de manier waarop wij online zijn ingrijpend beïnvloed. Apps leken even websites te zullen verdringen, maar lijken nu ook op hun retour. Wat is de betekenis van deze veranderingen voor het Nederlandse internet? In samenwerking met bureau Gfk heeft SIDN dit jaar een onderzoek uitgevoerd waarbij het gebruiksgedrag van duizenden internetgebruikers op de voet gevolgd wordt. De resultaten hiervan worden gepresenteerd tijdens de inspiratiesessie door Michiel Henneke, marketing manager van SIDN.

Privacyraamwerk voor DNS big data-toepassingen

SIDN Labs, de R&D-afdeling van SIDN, heeft een privacyraamwerk ontwikkeld voor toepassingen die de veiligheid en stabiliteit van het .nl-domein verder verhogen op basis van ‘DNS big data’. Bijvoorbeeld om daarmee automatisch botnets te detecteren in DNS-verkeer. Het raamwerk is uniek omdat het  privacybeheer toepast op DNS-data en omdat het juridische, organisatorische en technische aspecten van privacybeheer daarvoor integraal combineert. Jelte Jansen, Research Engineer bij SIDN, vertelt alles over dit nieuwe raamwerk tijdens de expertsessie ‘Privacy en innovatie in balans’.

eSkills broodnodig voor de toekomst

Onder leiding van Tineke Netelenbos gaan zes panelleden, waaronder Roelof Meijer, CEO SIDN,  met elkaar en het publiek in discussie over de benodigde eSkills voor de toekomst. Het hele eSkills spectrum komt aan bod, van de basisvaardigheden tot IT practitioner skills. Zo wordt gesproken over 21st century Skills aan de hand van de Codeweek en de iSelf, over eSkills op de werkvloer en hoe bedrijven met Geef IT Door kunnen bijdragen aan een betere aansluiting van onderwijs op de vraag naar eSkills op de arbeidsmarkt. Lees meer over deze debatsessie.

Meld u aan

Tot nu toe hebben zich al zo’n 700 mensen aangemeld voor het Jaarcongres ECP. Deelname aan het jaarcongres is gratis. We hopen u donderdag te ontmoeten, meld u snel aan!

Reacties

 • maandag 12 november 2018

  Veilig internet

  Zo herken je een valse url

  Thumb-https

  Hulp bij het herkennen van nep websites

  Lees meer
 • dinsdag 28 november 2017

  .nl-domeinnaam

  Verbeterde SIDN-website helpt meer mensen aan een .nl-domeinnaam

  Thumb-growth-chart-people

  Per maand 5.000 leads naar registrars

  Lees meer
 • dinsdag 17 juli 2018

  SIDN Labs

  Analyse van DNS-beschermingsstrategieën tijdens DDoS

  Thumb-DDoS-attack

  Aanbevelingen voor operators en ontwikkelaars

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.