Briljante .nl vastleggen? Dat kan nu nog makkelijker!

Nu met een handige suggestietool

Je staat op het punt om voor jezelf te beginnen of een website op te zetten voor je hobby, dan zoek je een passende .nl-domeinnaam. Die wil je snel vastleggen voordat iemand anders dat doet. Dat kan via sidn.nl, nu heel eenvoudig. We hebben de route van zoeken naar registreren van een .nl-domeinnaam een stuk eenvoudiger voor je gemaakt.

Makkelijk je domeinnaam zoeken en de aanbieder selecteren

Op de SIDN-homepage vind je een duidelijker zoekveld waarin je de .nl-domeinnaam opzoekt. Is je .nl vrij? Dan krijg je nu direct een willekeurige selectie van 8 registrars (hostingpartijen) aangeboden waar je de domeinnaam kunt registreren. Zit de registrar van je keuze er niet bij? Maak dan een keuze uit de totale lijst die we beperken tot alleen aanbieders waar je als individu een domeinnaam kunt registreren.  Heb je speciale (beveiligings)wensen zoals DNSSEC of IPv6? Filter de lijst dan op aanbieders van deze diensten. Na je keuze kom je direct op een speciale pagina van de aanbieder waar je de domeinnaam eenvoudig aanvraagt.

Filteropties bij de keuze van je registrar

Bij de selectie van een .nl-aanbieder kun je ook selecteren op diverse diensten. Zo vind je eenvoudig de aanbieders die de onderstaande services aanbieden:

 • DNSSEC

  Is een extra beveiliging voor je .nl om te voorkomen dat internetcriminelen gebruikers ongemerkt omleiden naar nepsites.

 • IPv6

  Zorgt ervoor dat ook in de toekomst nog voldoende IP-adressen aangemaakt kunnen worden.

 • DBS en .nl Control

  Zijn speciale beveiligingsmogelijkheden voor organisaties die een sterk merk hebben of een webshop die veel waarde vertegenwoordigt.

Domeinnaam bezet? De suggestietool biedt mogelijkheden!

Alhoewel er natuurlijk nog heel veel .nl's beschikbaar zijn, kan het natuurlijk gebeuren dat de domeinnaam van je keuze al door iemand anders geregistreerd is. Geen punt, we helpen je met suggesties op weg. We bieden je .nl-domeinnamen aan die ooit eerder geregistreerd zijn (met hulp van nl-retro, ontwikkeld door SIDN Labs) of die lijken op de domeinnaam die je zoekt. Zo helpen we je toch een passende .nl te vinden.

Voortdurend verbeterproces

Onze website verbeteren we voortdurend op basis van gebruikersonderzoek en nieuwe inzichten. Het is dus een continue ontwikkelproces. Heb je vragen of verbetersuggesties? Laat het ons gerust weten via communicatie@sidn.nl

Reacties

 • vrijdag 25 oktober 2019

  Over SIDN

  Speel mee met de SIDN Cyber Heroes

  Hackshield thumb

  Bewustwording van cybercrime voor kinderen

  Lees meer
 • maandag 4 februari 2019

  Over SIDN

  Verouderd IPv4-gebaseerd internet ongeschikt voor peer-to-peer toepassingen

  Thumb-gaming-on-laptop

  NAT bederft spelbeleving

  Lees meer
 • dinsdag 27 november 2018

  SIDN Labs

  DNS Privacy: DNS-innovaties ter bescherming van je privacy

  Thumb-hands-above-laptop-with-virtual-padlock

  En de controverse rondom DNS over HTTPS

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.