The.nlyst 14 beschikbaar: Wat speelt er bij ICANN?

De nieuwe The.nlyst, ons magazine, is weer uit. Deze keer staat die in het teken van ICANN. 

ICANN de beheerder van de root

Zonder dat de gemiddelde gebruiker er weet van heeft, zorgt een veelheid van partijen ervoor dat het internet blijft werken. Eén van deze partijen is ICANN, één van de belangrijkste partijen voor SIDN. ICANN is de organisatie die, via IANA, de root beheert. Zij zorgen ervoor dat query’s naar.nl-domeinnamen bij onze domeinnaamservers terechtkomen.

ICANN-editie van The.nlyst

In deze editie van The.nlyst leest u meer over ICANN. Bijvoorbeeld over de verschillende discussies die er spelen, over de betrokkenheid van onze overheid bij ICANN en de ervaringen van ICANN accredited registrars. U maakt kennis met een nieuw topleveldomein, .berlin en met de nieuwe en scheidend voorzitter van onze raad van toezicht, respectievelijk Paul Schnabel en Eddy Schuyer. 

Abonneren

The.nlyst is een kwartaaluitgave van SIDN voor iedereen die beroepsmatig of anderszins betrokken is bij het .nl-domein en het internet en wordt kosteloos verspreid onder de registrars en andere stakeholders van SIDN. Iedere editie stellen wij digitaal beschikbaar op deze website en via social media. Ontvangt u het magazine liever in de brievenbus, mailt u dan uw naam, adresgegevens en professie naar communicatie@sidn.nl.  Het volgende nummer wordt u dan per post toegezonden.

Reacties

 • dinsdag 22 augustus 2017

  Veilig internet

  Ook Belgische banken scoren heel slecht op DNSSEC-beveiliging

  Slechts 1 procent heeft domeinnaam ondertekend

  Lees meer
 • dinsdag 29 januari 2019

  Veilig internet

  4 redenen om een SSL-certificaat voor je website te gebruiken

  SSL-certificaat-thumbnail

  SSL, ook bekend als TLS, een certificaat of het groene slotje, maakt je website veiliger. Maar wat doet het? En welke vorm van SSL past bij jouw website?

  Lees meer
 • vrijdag 9 maart 2018

  SIDN Labs

  Keep ‘m rolling: monitoren van de .se DNSSEC-algoritme rollover

  Thumb-.se-logo

  Vervangen DNSSEC-sleutels is een kritiek proces

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.