SIDN lanceert begrijpelijke security-oplossing voor het mkb

Met CyberSterk geeft SIDN ondernemers inzicht in digitale kwetsbaarheden van bedrijf

SIDN lanceert vandaag CyberSterk en betreedt daarmee de markt voor security-oplossingen. De nieuwe alles-in-één-oplossing voorziet in de behoefte bij ondernemers aan een begrijpelijke dienst die inzicht geeft in de kwetsbaarheden in hun bedrijfsnetwerk en -website. Niet met onbegrijpelijke technische termen, maar in heldere taal. Naast het inzicht biedt CyberSterk ook hulp bij gesignaleerde problemen. CyberSterk wordt vanaf heden aangeboden via verkooppartners van SIDN.

Mkb’ers relatief vaak slachtoffer

Het Nationaal Cyber Security Bewustzijnsonderzoek 2019 laat zien dat zogenaamde ‘groot mkb’ers’ (10 - 200 medewerkers) relatief vaak te maken hebben met een digitaal voorval, zoals malware, DDoS-aanvallen of phishing. Ook maken medewerkers in deze bedrijvengroep zich het vaakst zorgen over hun digitale veiligheid op het werk. Arjan Middelkoop, commercieel directeur bij SIDN: “Door de grote media-aandacht voor cybercrime, neemt het bewustzijn onder ondernemers gelukkig toe. Desondanks nemen nog maar weinig mkb’ers daadwerkelijk maatregelen om hun bedrijf te beschermen. Veel bestaande security-oplossingen zijn namelijk niet geschikt voor het mkb. Ze zijn te duur of vragen te veel technische kennis van bedrijven die niet beschikken over een IT-afdeling en cybersecuritykennis. Met CyberSterk willen we een bijdrage leveren aan het zorgeloze digitale bestaan van ondernemers. Daarbij richten we ons op bedrijven tot 200 medewerkers.”

CyberSterk biedt meer dan alleen inzicht

CyberSterk is een volledig pakket, bestaande uit een fysieke CyberSterk Box die afwijkend internetverkeer in en aanvallen op het bedrijfsnetwerk detecteert, gecombineerd met scans die de bedrijfswebsite controleren. Daarnaast biedt CyberSterk ondersteuning bij het oplossen van de gevonden problemen. Middelkoop: “Klanten krijgen iedere week in een overzichtelijk dashboard de resultaten van scans van hun bedrijfsnetwerk en -website(s). We leggen kwetsbaarheden bloot en geven alerts als acute dreigingen worden gevonden. Daarnaast bieden we ook phishing-simulaties aan, waarbij werknemers een zogenaamde phishingmail krijgen. Zo testen we de weerbaarheid van een bedrijf vanbuiten én vanbinnen. We laten zien waar de zwakke plekken zitten en slaan alarm bij dreigingen. Als er iets mis is, krijgen bedrijven een begrijpelijke melding via een eenvoudige app. Daarbij melden we niet alleen dát er iets aan de hand is, maar ook wát je ertegen kunt ondernemen. Heb je als mkb’er vragen of kom je er samen met je IT-partner niet uit, dan kun je ons supportteam bellen voor advies en opvolging van problemen.”

CyberSterk-Box

Samenwerking

CyberSterk is een initiatief van SIDN en is ontstaan uit een samenwerking tussen SIDN Business B.V., Guardian360 en SecureMe2. Middelkoop: “Samen met onze partners ontwikkelden we CyberSterk in het afgelopen jaar. Daarbij heeft adviesbureau Forty ons geholpen. Met twee eerste, enthousiaste verkooppartners, BusinessConnect en DigiState, gaan we nu de markt op. Op basis van de feedback die we ontvangen van de eerste klanten blijven we CyberSterk verder ontwikkelen, zodat het volledig aansluit bij de behoeften van de ondernemers. Uiteraard kunnen ook nieuwe verkooppartners zich bij ons aansluiten. Op deze manier kunnen we met CyberSterk de schade van cybercriminaliteit voor ondernemers en de risico’s voor internetgebruikers verkleinen.”

CyberSterk-partners

Tijdens een feestelijk moment ondertekenden SIDN en zijn partners de samenwerkingsovereenkomsten voor CyberSterk.

Reacties

Marnie-van-Duijnhoven_Thumbnail

Marnie van Duijnhoven

Communicatiemanager / woordvoerder

+31 6 46 10 85 22

communicatie@sidn.nl

 • vrijdag 27 september 2019

  SIDN Labs

  TTL-waarden voor DNS-records kiezen: hoe doe je dat?

  Thumb-Person-Holding-Pen-Over-Lottery-Ticket

  Het kiezen van DNS time-to-live (TTL) -waarden kan voelen als de loterij. Maar nieuw onderzoek geeft meer inzicht in welke waarden het beste werken voor verschillende toepassingen.

  Lees meer
 • woensdag 17 april 2019

  DNSSEC

  Installatie trust anchor voor nieuwe root KSK

  Thumb-secure

  Voorkom dat domeinnamen onbereikbaar worden

  Lees meer
 • woensdag 24 april 2019

  .nl-domeinnaam

  Domaining: goede zaak of niet?

  Thumb-Australian-flag

  .au wilde verbod op domaining actief handhaven

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.