SIDN en Norid onderzoeken mogelijkheden van .bv voor BV Nederland

SIDN, het bedrijf achter .nl en Norid, de Noorse registry die verantwoordelijk is voor .no zijn in gesprek over een mogelijke samenwerking om het .bv-topleveldomein beschikbaar te maken voor de Nederlandse markt.

Logo Norid

Norid verantwoordelijk voor .bv

Norid is naast het topleveldomein .no ook verantwoordelijk voor .bv (Bouvet eiland) en .sj (Svalbard en Jan Mayen). Ze krijgen regelmatig verzoeken van Nederlandse bedrijven die graag een .bv willen registreren. .nl is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste, veiligste en meeste gerenommeerde landendomeinen ter wereld. Norid ziet in SIDN dan ook de ideale partner om de toegevoegde waarde van .bv voor de BV Nederland te onderzoeken.

.bv biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven

Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN: “We denken dat de mogelijkheid om een .bv-domeinnaam te registreren nieuwe kansen biedt voor het Nederlandse bedrijfsleven. Een van de ideeën die we besproken hebben met Norid is om met .bv een platform te creëren waarop bedrijven gevalideerde gegevens kunnen tonen. Zakenpartners die op zoek zijn naar dit soort gegevens hoeven dan niet meer naar websites van allerlei verschillende instanties toe, maar kunnen daarvoor terecht op de .bv-website van het betreffende bedrijf”.

Onderzoek naar toegevoegde waarde van .bv

Om er zeker van te zijn dat een dergelijke toepassing van .bv van toegevoegde waarde is voor Nederlandse BV’s, de ‘BV Nederland’, voor SIDN en voor haar omgeving gaan we dit de komende tijd onderzoeken. Dit gebeurt vanzelfsprekend in nauw overleg met alle belanghebbenden en met name de bij SIDN aangesloten registrars. Op basis van de onderzoeksresultaten besluiten we vervolgens in overleg met Norid of .bv daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld voor Nederlandse BV’s. Het.bv-domein wordt dan uiteraard net zo veilig, betrouwbaar en innovatief als het .nl-domein. “SIDN is een zeer professionele registry die dezelfde waarden heeft als wij. We kijken dan ook uit naar de verdere gesprekken met hen over de mogelijkheid om .bv te gebruiken op een manier die innovatief is en toegevoegde waarde heeft voor zowel de Nederlands als Noorse internetgemeenschap”, aldus Hilde Thunem, directeur Norid.

Over SIDN

SIDN is verantwoordelijk voor het stabiel functioneren en de ontwikkeling van het .nl-domein op het internet. Er zijn meer dan vijf en half miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd en dagelijks verwerkt SIDN meer dan een miljard zoekopdrachten. SIDN heeft een stevige positie binnen het politiek-bestuurlijke veld als gerespecteerde expertpartner op het gebied van de technische, juridische en beleidsmatige kant van domeinnamen en de domeinnaaminfrastructuur. Vanuit die basis is SIDN ook nauw betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven op het gebied van het verbeteren van de veiligheid, de betrouwbaarheid en het open en toegankelijk karakter van het internet. Omdat het internet een steeds grotere rol speelt in het economisch en maatschappelijk verkeer participeert SIDN in verschillende initiatieven waarin overheid, bedrijfsleven en wetenschap samenwerken aan innovatie.

Reacties

 • maandag 27 mei 2019

  Veilig internet

  Bits of Freedom brengt digitale rechten in de praktijk

  Thumb-shredded-paper

  De tool My Data Done Right helpt met het genereren van verzoeken met betrekking tot je persoonsgegevens

  Lees meer
 • donderdag 6 december 2018

  Veilig internet

  Dé tijd van digitale bewijskracht

  Thumb-digital-fingerprint

  Expert Kick Willemse over de ontwikkelingen rondom digitale bewijskracht

  Lees meer
 • dinsdag 24 juli 2018

  Kennis

  Met een nieuwe domeinnaam in Google? Hier moet je op letten

  Thumb-search

  Je domeinnaam is een handelsnaam die business oplevert en daarom waarde vertegenwoordigt. Wil je wisselen van domeinnaam? Voorkom afhakers!

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.